Nieuw

Antiterreurwetgeving: zeven Franse moskeeën gesloten

In Frankrijk zijn binnen een jaar zeven moskeeën gesloten.

Sinds de inwerkingtreding van de antiterreurwet in Frankrijk meer dan een jaar geleden zijn er zeven moskeeën gesloten.

De cultusplaatsen worden beschuldigd van oproepen tot “terrorisme, haat of discriminatie”, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdagavond in Parijs heeft aangekondigd.

Onlangs nog had de overheid begin februari een moskee in Grenoble in het zuidoosten van het land voor een eerste zes maanden gesloten, omdat daar naar verluidt een “gewapende jihad” was uitgeroepen.

De nieuwe antiterreurwet is sinds november 2017 van kracht. Volgens de wet kunnen prefecten de sluiting van religieuze instellingen gelasten als daar “ideeën en theorieën” voor de bevordering van “terrorisme” worden verspreid. Concrete geschriften of verklaringen moesten vooraf beschikbaar zijn.

Critici van de wet bekritiseren de uitgebreide speciale bevoegdheden van de autoriteiten. Met de wijziging heeft president Emmanuel Macron de noodtoestand gedeeltelijk omgezet in wetgeving.

Bron:

Anti-Terror-Gesetz: Sieben französische Moscheen geschlossen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Antiterreurwetgeving: zeven Franse moskeeën gesloten

  1. Zo’n ding sluiten is prima, maar al die moslims die daar kwamen zijn zuiver?

    Like

  2. Die Macron toch ….. he never seizes to amaze me.

    Het gezonde verstand rukt op.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s