Nieuw

Soros waarschuwt voor de totale ineenstorting van de EU: “We leven in een revolutionair tijdsgewricht”

"ANDERS ZOU DE DROOM VAN EEN VERENIGD EUROPA DE NACHTMERRIE VAN DEZE EEUW KUNNEN ZIJN"

De neo-marxistische miljardair George Soros waarschuwt dat de EU net zoals de Sovjet-Unie zal instorten als de EU-pleitbezorgers niet “wakker worden” uit hun slaap, schrijft hij op Market Watch.

De Europese volkeren slapen en zien niet dat de EU instort, beweert George Soros.

De “pro-Europese” krachten moeten naar zijn mening onmiddellijk wakker worden. Zo niet, dan zal de EU eindigen zoals de Sovjet-Unie in 1991.

“Noch onze leiders, noch de gewone burgers lijken te begrijpen dat we een revolutionair moment beleven, dat het scala aan mogelijkheden zeer breed is en dat het uiteindelijke resultaat dus zeer onzeker is”, schrijft George Soros in zijn artikel.

Volgens de 88-jarige geloven de meeste mensen dat de toekomst min of meer zal lijken op het heden, maar dat is niet noodzakelijkerwijs het geval. Zo werkt de wereld niet, dingen veranderen, en kunnen ze heel radicaal en nogal plotseling veranderen.

“In een lang en bewogen leven ben ik getuige geweest van vele perioden van wat ik radicale onevenwichtigheden noem. We leven vandaag de dag in zo’n periode”, zegt hij.

Het is de huidige ontwikkeling die volgens hem tot revoluties kan leiden.

De redenen hiervoor zijn, onder andere, zegt hij, het gebrek aan juridische instrumenten van de EU “om lidstaten te disciplineren die de beginselen waarop de EU is gegrondvest, schenden”, zoals hij het uitdrukt.

Soros raast ook tegen het feit dat nationalistische en EU-kritische partijen in landen als Duitsland, Italië en Hongarije zijn opgekomen. De Europese Volkspartij (EVP) noemt hij de “ergste misdadiger”, omdat de parlementaire groepering van de EU de Fidesz-partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán als lid heeft toegelaten.

Hij betoogt dat de EU tijdens de asielgolf de “dodelijke vergissing” heeft gemaakt om de Dublin-overeenkomst strikt toe te passen, die naar zijn mening Italië onterecht heeft belast met alle  immigranten die naar de EU kwamen. Dit zorgde voor de nieuwe immigratie-kritische overheid, met onder meer Matteo Salvini aan de leiding, die in Italië in 2018 de macht overnam.

De miljardair roept op tot een nieuw referendum over Brexit in het Verenigd Koninkrijk, “of, beter nog, de intrekking van de Britse artikel 50-kennisgeving” [N.v.d.r. verzoek om de EU te verlaten].

Volgens George Soros gaat de politiek in Europa niet langer over werknemers tegen kapitalisten, maar over de EU en het globalisme. Dit moet de machtselite begrijpen om te winnen, zegt hij.

Hij wijst erop dat het huidige leiderschap in de EU doet denken aan hoe het Sovjet-Politbureau werkte voordat de Sovjet-Unie ineenstortte. Het risico is zelfs duidelijk aanwezig dat EU-vriendelijke partijen de macht verliezen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei, vindt hij. Daarom moeten alle voorstanders van de EU wakker worden en de fundamentele waarden van de EU “verdedigen”.

“Anders zou de droom van een verenigd Europa de nachtmerrie van deze eeuw kunnen zijn”, verklaart hij.

Bron:

Opinion: Europe may be on the cusp of a nightmare, but it’s not too late to wake up

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Soros waarschuwt voor de totale ineenstorting van de EU: “We leven in een revolutionair tijdsgewricht”

 1. Prima toch? Terug naar de EEG.

  Like

 2. @Nick

  Met recht EEG, en dat zooitje in Brussel/Straatsburg maar de ww in tegen minimum loon zonder ook maar èèn aanvulling.

  Like

 3. Die leiders van ons begrijpen wel meer dingen niet en dus is dat niet nieuw.

  Overigens, is dit een soort dreigement? Ik vind het eerder een belofte.

  Like

 4. De droom van een Islamitisch Europa zou de nachtmerrie van deze eeuw kunnen zijn.

  Met dit scenario hebben wij te maken en daarop preventief reageren is onze plicht t.a.v. ons nageslacht.

  En wat houden die ‘fundamentele waarden’ van de EU in de praktijk eigenlijk in?
  Open buiten- en binnengrenzen waar criminelen en mensensmokkelaars gretig gebruik van maken en het toelaten tot de EU van landen die daar nog lang niet aan toe waren op het gebied van betrouwbaarheid en financiële discipline.

  Voorts het hardnekkig handhaven van sterk gedateerde vluchtelingenverdragen waar grootschalig misbruik van wordt gemaakt.

  Brussel heeft inderdaad de dodelijke vergissing begaan om massaal vluchtelingen vanuit het Midden-Oosten hier blijvend toegang te verschaffen met als gevolg een structurele terreurdreiging.

  De ineenstorting van de Sovjet-Unie was zeker geen ramp te noemen zoals Soros beweert maar betekende het einde van de Koude Oorlog, de eenwording van Duitsland en het afschaffen van een totalitair regime waar de geest van vadertje Stalin nog prominent aanwezig was.

  De huidige ontwikkelingen binnen de EU: het omvolkingsproces, de censuur, het demoniseren van de z.g. populisten en de voorbereidingen voor het opzetten van een EU leger om onwillige lidstaten tot de orde te kunnen roepen zou inderdaad tot een revolutie kunnen leiden.

  Hopelijk wordt de angstdroom van Soros een realiteit. Dus een absolute meerderheid binnen het Europees Parlement voor de anti-immigratiepartijen voor een noodzakelijke koerswijziging op de gebieden van islamisering, omvolking en de openlijke collaboratie met de religieuze baardmannen in Mekka.
  Dan kan er eindelijk orde op zaken worden gesteld en kan men beginnen met het terugzenden van economische asielzoekers, nepvluchtelingen en andere duistere elementen die uitsluitend hier naar toe zijn gekomen om te profiteren van de verzorgingsstaat zonder enige tegenprestatie te willen of te kunnen leveren.

  Gezien zijn hoge leeftijd zou Soros zich met andere zaken moeten bezig houden zoals o.a. het schrijven van zijn memoires, maar die zouden hoogstwaarschijnlijk uitsluitend over geld gaan.

  Een steenrijke belastingontduiker (filantroop) dus.

  Liked by 2 people

 5. Claudia M. // februari 12, 2019 om 21:21 //

  Persoonlijk vind ik het nu al een nachtmerrie! En…, als het zo doorgaat dan gaat die ineenstorting inderdaad plaatsvinden en daar heeft deze satan aan meegewerkt!

  Like

 6. huizeken1 // februari 12, 2019 om 22:43 //

  ten eerste hij is geen euro burger dus moet hij zich niet inlaten met onze politiek
  ten tweede wat heeft hij in het Europees parlement parlement altijd te zoeken.
  ten derde hij is feitelijk de judas die de linkse NGOs hier heimelijk steunt met de massa immigratie.
  ten vierde zie wat voor leed hij over heel de wereld gebracht heeft waardoor schatrijk werd
  ten vijfde in alle landen wil hij met omkoping van politiekers de macht verwerventen zesde begrijp ik niet waarom linkse NGOs zich voor de kar laten spannen door deze schatrijke joodse bankiers zoals Geoges Soros, Rodhschild enz.enz,enz.

  Liked by 1 persoon

 7. Gladiator // februari 13, 2019 om 18:14 //

  Soros……hahahaha, en ik citeer: “De “pro-Europese” krachten moeten naar zijn mening onmiddellijk wakker worden. Zo niet, dan zal de EU eindigen zoals de Sovjet-Unie in 1991″……

  Dit zou echt helemaal te gek zijn en Soros mag vwm betreft dan ook dit keer zijn gelijk krijgen!!!

  De voormalige Sovjet Unie was tot op het bot corrupt…….net zoals de EU nu op DIT OGENBLIK, want wetgeving is puur een gevolg van een heel leger lobbyisten welke in de torens verblijven grenzend aan het parlementsgebouw van de EU.

  Ook worden hier de gigantische bedragen verstrekt aan het corrupt zooitje ongekozen elite politici!!

  De Sovjet Unie anno 1991 was idem onder Boris Jeltsin en deze was minstens net ze dronken als Juncker nu!!

  Jeltsin…..Juncker…..beiden dronken……echter, in Rusland is er een MAN opgestaan die de LEIDING op zich nam en Rusland tot een land heeft gemaakt waar alle Russen met recht trots op mogen zijn!!!

  Het zou toch niet………zo zijn dat er ook in de EU zo’n man gaat OPSTAAN om hetzelfde hier te doen!!!???

  Nee, dat zal toch niet waar zijn……………………..of misschien toch wél!!!!????

  Dat Soros nog steeds rondloopt, net als Jacob de Rothschild, de Britse Queen…….gaan er misschien lampjes branden mensen!!!

  Wake up please…………….

  Gladiator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s