Nieuw

Guy Verhofstadt dreigt Brexiteers met guillotine 

De Brexit-coördinator van het Europees Parlement, Guy Verhofstadt, heeft voorgesteld dat Tory Brexiteers die een zachte Brexit-overeenkomst verwerpen, net als de leiders van de Franse revolutie naar de guillotine worden gestuurd.

“Binnen de Tory Party worden de harde Brexiteers vergeleken met de leiders van de Franse Revolutie,” zei Verhofstadt tijdens een persconferentie in het Europees Parlement in Straatsburg, Frankrijk, op dinsdag.

“Ik denk dat Gove Brissot is, Boris Johnson is Danton en Rees-Mogg wordt vergeleken met Robespierre.

“Maar we mogen niet vergeten dat de inspanningen van deze mannen niet werden gewaardeerd door de gewone man die ze beweerden te vertegenwoordigen omdat ze allemaal op de guillotine terechtkwamen.

“Dat is dus belangrijk om [hen] eraan te herinneren”.

De eurofiel maakte de vergelijking voorafgaand aan een ontmoeting met de Britse Brexit Secretary Stephen Barclay, onderdeel van de tournee van de minister om steun te krijgen voor veranderingen in de terugtrekkingsovereenkomst van premier Theresa May’s nadat conservatieve parlementsleden zeiden dat ze de overeenkomst niet zouden steunen, tenzij de Ierse backstop wordt verwijderd.

Verhofstadt’s commentaren komen een week nadat voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk zei dat hij zich afvroeg of er “een speciale plaats in de hel” was voor Brexiteers die de Europese Unie wilden verlaten.

De dreiging van verdoemenis voor degenen die de EU durven te steunen bij het verlaten van de EU werd dinsdag opnieuw opgeworpen door parlementslid en Remainer Stewart M. McDonald van de Schotse Nationalistische Partij (SNP) tijdens de verklaring van de premier Brexit, toen hij vroeg of Brexit campagnevoerders naar Dante’s Inferno zouden worden gestuurd.

“Ik ben zeker, M. Speaker, dat de eerste minister goed belezen is en bekend is met het 14de eeuwse meesterwerk Goddelijke Komedie, wat het thuis is voor Dante’s Inferno, de negen cirkels van de hel”, zei M. McDonald in het Lagerhuis.

“De achtste cirkel was gereserveerd voor oplichters. Is dat waar we die van de campagne van het referendum zullen vinden die de kieswet hebben overtreden, allerlei politieke tovenarij en valse beloftes hebben ingezet om het referendum te winnen en waar … haar eigen terugtrekkingsovereenkomst gaat? ”

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Guy Verhofstadt dreigt Brexiteers met guillotine 

 1. Verhofstad al een poosje uit gekkenhuis ontsnapt, oppakken en weer terug brengen, Junker met dat zwijn ook naar psigiatries ziekenhuis.. Met Tusk.

  Like

 2. Willem Kitsz // februari 14, 2019 om 08:24 //

  Guy Verhofstat.
  Samen met Frans Timmermans de juichende omverwerpers van de democratisch gekozen regering van Oekraiene.
  Deze dwazen maken Europa niet veiliger maar onveiliger.
  De geschiedenis leert dat steeds een Europese natie de wereldoorlogen is begonnen.Na de 2de wereldoorlog lag er met de Balkanlanden een buffer tussen oost en west.
  De eurofielen hebben deze landen bij Eiropa en de NATO gevoegd en de grenzen naar Rusland opgeschoven.
  Iedere gevoel van inlevingsvermogen met de Russen hoe die tegen deze kwestie aankijken ontbreekt bij deze eurofielen.
  Na de onrechtmatige coupe in de Oekraiene hebben de Russen hun zeehaven veilig gesteldin de Krim.Het een is een logisch gevolg van het ander.
  Dat de Russen hun raketarsenaal aan het opschroeven zijn komt ook alleen maar voort doordat de NATO wapens zonder balkan buffer nu direkt aan de Russisch grens staan.
  En daar hebben ze wel het historisch besef dat Rusland tot meerdere malen door europese diktators bijna was vernietigd.
  Wie zijn nou eigenlijk de oorlogshitsers.
  Als je naar het taalgebruik van Verhofstad kijkt.wat hij meent te kunnen zeggen over het UK dan is wel duidelijk dat je met europese politicy geen vijanden nodig hebt, want daar zorgen ze zelf wel voor.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s