Nieuw

George Soros – filantroop of economische oorlogsmisdadiger?

Fotobron: Copyright by World Economic Forum. swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs. Wikimedia/Sandstein/CC BY-SA 2.0

Op 12 augustus 1930 werd György Schwartz geboren, later bekend als George Soros. Hij wordt vaak officieel afgeschilderd als weldoener en filantroop. Anderen stellen dat hij simpelweg een economische misdadiger is.

George Soros werd op 12 augustus in een Joodse familie als György Schwartz in Boedapest, Hongarije, geboren. Hij vluchtte in 1947 voor het communisme, dat toen Hongarije bestuurde, naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij op de School of Economics in Londen begon te studeren. Hij studeerde in 1952 af en verhuisde later naar New York en werd financieel analist.

Het duurde niet lang voordat hij zijn eigen financiële rijk begon op te bouwen. In 1973 richtte hij The Quantum Group Of Funds op. Een hedgefonds dat later zeer berucht zou worden vanwege verschillende controversiële speculaties, voornamelijk valutaspeculaties. Het beginkapitaal voor dit fonds kwam onder andere van de financiële familie Rothschild. In 1979 richtte George Soros de “Open Society Foundations” op, waar hij zijn speculatiegeld gebruikt om complete samenlevingen politiek te beïnvloeden. George Soros zelf zegt dat hij filosofisch geïnspireerd is door de grondlegger van het concept van de “open samenleving”, de Joodse filosoof Karl Popper, en noemt zichzelf graag filantroop.

Open Samenleving Sichtingen (Open Society Foundations)
Op de officiële website van de stichting kunt u lezen voor welke waarden zij strijden en over de sociale missie van de stichting. De ideologische manier van denken is wat men modern liberaal noemt (niet te associëren met wat liberaal was toen de beweging werd opgericht). De stichting beweert vrijheid, volksgezondheid, economische vrijheid, rechtvaardigheid etc. als oogmerk te hebben. In de praktijk ondersteunt men krachten die bijvoorbeeld narcotica en prostitutie willen legaliseren, op grond van het feit dat het drugsverbod HIV verspreidt en dat het verbod op prostitutie slechte werkomstandigheden voor de prostituees creëert. Men heeft ook zaken als anti-racisme, vrije abortussen, feminisme, steun voor de homolobby’s, etc. George Soros heeft veel kritiek gekregen op zijn politieke werk. Sommigen beweren dat er achter alle liberale holle frases een cynische geheime agenda schuilgaat die ervoor zorgt dat hij en zijn collega’s in de economische machtselite hun macht nog verder uitbreiden.

Hieronder zie je een propagandafilm van de stichting waarin ze beweren dat ze verschillende wereldverbeterende projecten doen.

De speculaties tegen Zweden
In 1992 werd Soros in Zweden bekend na intensieve valutaspeculatie tegen de Zweedse kroon. Samenvattend kan men zeggen dat hij grote sommen investeerde in zogenaamde derivaten die de kroon zouden laten vallen. Dit zorgde voor een kettingreactie en veel grote bedrijven wisselden hun Zweedse geld om naar andere valuta omdat iedereen bang was voor het grote momentum van de koersdaling van de Zweedse kroon.

De schrijnende situatie betekende dat de Zweedse Riksbank op de avond van 16 september de marginale rentevoet (sleutelrente) verhoogde tot 500%. Deze recordrente duurde slechts tot 21 september. Dit was een wanhopige maatregel om de kroon te beschermen tegen verdere speculatie. Toen de valutaspeculatie medio november doorging, gaf de Riksbank uiteindelijk de verdediging van de kroon op en “zweefde” de kroon in de middag van 19 november. Door het feit dat de kroon een vaste wisselkoers had, daalde hij nu met 25% ten opzichte van de Duitse mark en met 40% ten opzichte van de dollar. Als gevolg van deze percentages nam de buitenlandse schuld van de Zweedse banken in korte tijd toe, terwijl ze tegelijkertijd een verlies van 50-80% op hun commercieel vastgoed moesten boeken. Degenen die geld hadden geïnvesteerd in het feit dat de Zweedse kroon in waarde zou dalen, konden in gigantisch winsten zwemmen. Zoals gewoonlijk gaat dit ten koste van de belastingbetalers.

George Soros denkt zelf dat hij de landen een dienst bewijst met dergelijke speculaties, door te wijzen op zwakke punten in hun monetaire systeem. De nasleep van deze gevorderde financiële crisis in Zweden werd een enorme kostenpost voor de belastingbetaler. Een permanent stijgende werkloosheid en meer dan 2.000 financiële instellingen die failliet zijn gegaan.

De speculatie tegen Groot-Brittannië
In hetzelfde jaar dat Soros tegen de Zweedse kroon speculeerde, deed hij hetzelfde tegen het Britse pond. De “staatsbank”, gecontroleerd door de familie Rothschild, werd gedwongen de pond te devalueren. George Soros verdiende iets meer dan 700 miljoen euro op deze transactie, waar de belastingbetalers in het Verenigd Koninkrijk onverwacht voor moesten betalen. Interessant is ook dat Soros nooit zou speculeren tegen een Rothschild bank zonder dat dit vanaf het begin was overeengekomen.

Soros bezoekt Zweden
In 1998, iets minder dan 6 jaar na de valutaspeculatie tegen Zweden, werd Soros naar Zweden uitgenodigd. Naast een diner met de koninklijke familie, een ontmoeting met Peter Wallenberg (Zweedse top-zakenman) en een lezing op de business school, gaf hij ook een lezing aan SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute). Deze toespraak ging over het verkrijgen van een meer globale economie in een globale wereld, Pär Öberg, een burgerjournalist, slaagde erin om zichzelf uit te nodigen voor die bijeenkomst. Hij kreeg zelfs de kans om George Soros een vraag te stellen:

Pär Öberg: – U beklaagt zich hier over globale kapitalisten, maar u bent er zelf een van. U zit bijvoorbeeld in de Bilderberg-groep.

George Soros: – Ik ben lid van die groep om de roofkapitalisten van dichtbij te kunnen bestuderen en vervolgens te belichten hoe dat eraan toegaat.

Pär Öberg: – Ze zouden u nooit laten toetreden als u niet één van hen was. Waarom zijn jullie vergaderingen geheim? Ondanks dat er managers van grote mediabedrijven aanwezig zijn, schrijven ze niet over de bijeenkomst. Vormen jullie een geheime wereldregering?

Op de laatste vraag kreeg Pär Öberg geen antwoord en werd van de microfoon weggehaald. Op zijn financiële lezingen citeert Öberg meestal het bovenstaande evenement en beschrijft hij ook de activiteiten van Soros. Vermeldenswaardig is dat Pär Öberg de enige was die kritische vragen stelde aan de man die de Zweedse economie heeft neergehaald en de Zweedse belastingbetalers heeft geplunderd. De anderen in het uitgenodigde publiek prezen hem.

Frontfiguur voor de  wereldelite
Soros wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn eerloze cynische speculaties over de hele wereld heeft veel ellende veroorzaakt. De speculatie aan het eind van de jaren negentig tegen Thailand en Maleisië heeft de economieën van de landen bijna vernietigd. Op zijn manier heeft hij hongersnood en hongerdoden veroorzaakt. Wat hij doet, moet zeker als crimineel worden beschouwd, maar in de financiële wereld zijn het figuren zoals hij die zelf de regels bepalen. Daarmee wordt zijn astronomische eco-criminaliteit legaal. Dat hij dan de moed heeft om zichzelf in het openbaar te vertegenwoordigen voor vrijheid en mensenrechten maakt het allemaal nog erger. Wat absoluut het ergste is, is dat hij zijn crimineel verdiende geld gebruikt om de politiek in een richting te sturen die hem financieel goed uitkomt. Soros heeft er financieel in belangrijke mate toe bijgedragen dat Obama als president van de Verenigde Staten naar voren kwam. Velen geloven dat mensen als Soros veel meer echte macht hebben dan de formele landbestuurders. De laatste financiële crisis (2008), die de wereld heeft getroffen, vooral de VS en de EU, en pas in de loop van 2011 afliep, was juist te wijten aan de ongebreidelde derivatenhandel. Soros Quantum Fund heeft met die crisis astronomische bedragen verdiend. In een interview met de krant “The Australian” becommentarieerde George Soros de wereldwijde crisis als deze: “De financiële crisis in de wereld was stimulerend en op de een of andere manier het hoogtepunt van mijn levenswerk”.

Oordeel zelf: Is George Soros een filantropische wereldverbeteraar of een economische oorlogsmisdadiger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8211 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on George Soros – filantroop of economische oorlogsmisdadiger?

 1. Republikein // februari 12, 2019 om 04:23 //

  Deep State bepaalt, oh ja, ik vind hem een misdadiger, zijn ze allemaal, die van de DS.

  Liked by 1 persoon

 2. antiislamnu // februari 12, 2019 om 10:17 //

  Dit is de duivel hem zelve sorros moet sterven

  Liked by 1 persoon

 3. Marcelina // februari 12, 2019 om 10:31 //

  Een prima artikel. Hoop dat jullie ook een artikel zullen schrijven over zijn speculaties en inmenging om Poroshenko in Oekraine aan de macht te helpen, zijn bemoeienissen met Macedonie waar door zijn bemoeienis de linkse partijen aan de macht kwamen, de bemoeienis met de Balkanlanden en zijn vergaande macht en bemoeienis in het Brusselse Parlament

  Liked by 1 persoon

 4. George Soros geeft zelf een antwoord op deze vraag: een roofkapitalist eerste klas.

  Als prominent lid van de Bilderbergroep weet hij van de hoed en de rand om vanuit de achtergrond regeringen, politieke groeperingen van linkse signatuur en de financiële wereld in beslissende mate te manipuleren.
  Een van zijn hobby’s is het financieren van illegale vluchtelingenstromen richting Europa.

  Dit sujet heeft een hoop uit te leggen voordat hem toegang wordt verschaft tot het Aards Paradijs.

  Of zou die filantroop ook in staat zijn zelfs Petrus om te kopen?

  Liked by 1 persoon

 5. CurvedAir // februari 12, 2019 om 12:57 //

  Hij is beide. Ook een vrijgevig persoon die zijn kapitaal schenkt aan verkeerde, subversieve doelen is een filantroop. Wat natuurlijk niet wegneemt dat Soros heel wat sores veroorzaakt heeft.

  Like

 6. Republikein // februari 12, 2019 om 14:10 //

  Viel me op:
  Krijg het hubus culubus.

  Jiddisch
  De gerenommeerde taalkundige Reinhold Aman vermoedt dat dit Nederlandse taalverschijnsel een Jiddische oorsprong heeft (zie ook mijn column ‘Koosjer Roodkapje‘), aangezien ziekteverwensingen verder alleen nog in het Hebreeuws voorkomen. Maar dat lijkt de auteurs van ‘Krijg de vinkentering!’ onwaarschijnlijk: “Weliswaar komen er in het Jiddisch ziekteverwensingen voor – zie bijvoorbeeld ‘krijg de krenk’, ‘krijg het makke’, ‘krijg een darmscheuring’ en ‘krijg de wijtik’ –, maar dat zegt niet zoveel. De eerste Nederlandse ziekteverwensingen dateren al uit de zeventiende eeuw; de Jiddische verwensingen in ons taalgebied zijn pas veel later opgetekend.”
  https://www.taalvoutjes.nl/woordweetje-krijg-toch-allemaal-de-kolere

  En amen!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s