Nieuw

Genève verbiedt religieuze symbolen op ambtenaren

KRIJGT WEERSTAND VAN LINKS, SAMEN MET FEMINISTISCHE ORGANISATIES, VAKBONDEN EN MOSLIMGROEPERINGEN

Op zondag hebben de inwoners van Genève voor een nieuwe “secularisatiewet” gestemd, die onder andere religieuze symbolen op politici en ambtenaren verbiedt. De stemming werd door links en moslims afgedwongen.

Meer dan 55 procent in het Zwitserse kanton stemde voor de wet. Critici geloven dat het kan leiden tot discriminatie van met name moslimvrouwen en dat het in strijd kan zijn met de grondwet. Het doel van de wet is de dialoog tussen religieuze groeperingen en de staat te bevorderen en de grenzen van religieuze uitingen in het openbaar beter af te bakenen.

Voorstanders stellen dat het kan helpen de bestaande principes in de grondwet van de stad te verduidelijken om de godsdienstvrijheid voor gelovigen maar ook niet-gelovigen te beschermen. Het wordt ondersteund door de drie grootste religieuze groepen van de stad – de protestantse kerk, de rooms-katholieke kerk en de oud-katholieke kerk.

Links is tegen

Terwijl rechts van het kantonnale parlement achter de wet staat, krijgt het de weerstand van links, samen met feministische organisaties, vakbonden en moslimgroeperingen. Het waren deze groepen die het referendum hadden afgedwongen door voldoende handtekeningen te verzamelen.

Er zijn twee bezwaarschriften ingediend die de uitvoering van de wet mogelijk zouden kunnen tegenhouden.

Geneefse onderwijskrachten mochten al eerder geen religieuze symbolen dragen.

Bron:

Geneva to ban religious symbols on public employees

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Genève verbiedt religieuze symbolen op ambtenaren

  1. huizeken1 // februari 13, 2019 om 19:11 //

    als het hun niet aanstaat kunnen ze nog altijd naar een moslimland aan hun de keuze

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s