Nieuw

Duitse regering wil Taliban uitnodigen voor vredesconferentie in Duitsland

Taliban isafmedia [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

De Duitse regering is in principe bereid om de radicale islamitische Taliban uit te nodigen voor een vredesconferentie voor Afghanistan in Duitsland.

Dit is het resultaat van een rapport over Afghanistan dat het ministerie van Buitenlandse Zaken nu naar de leden van de Bondsdag heeft gestuurd en dat is gepubliceerd in de “Tagesspiegel” (woensdag editie) in Berlijn. Duitsland heeft zich bereid verklaard “op verzoek van de partijen bij het conflict zijn goede diensten beschikbaar te stellen om een vredesproces te bevorderen, bijvoorbeeld door in een passend stadium van de onderhandelingen opnieuw een Petersbergconferentie met de Taliban te organiseren”. Op de Petersbergconferentie in Königswinter bij Bonn eind 2001 werd een stapsgewijs plan goedgekeurd om de macht over te dragen aan een democratisch gelegitimeerde regering nadat de Taliban waren verdreven, met deelname van verschillende Afghaanse groepen.

In het verslag van het federale ministerie van Buitenlandse Zaken worden ook verklaringen afgelegd over de gevolgen van een mogelijke terugtrekking van de VS uit Afghanistan. “Als de VS, in het bijzonder, haar militaire betrokkenheid aanzienlijk vermindert, zal de federale regering haar acties in Afghanistan aan een grondige herziening onderwerpen,” zegt de tekst. De federale regering kon niet uitsluiten dat de Verenigde Staten hun militaire inzet loskoppelen van de inspanningen om een vredesproces tot stand te brengen en zich gedeeltelijk of volledig terug te trekken uit Afghanistan zonder uitgebreide coördinatie met hun partners”. De inzet van de Bundeswehr in het land was echter “politiek en praktisch gekoppeld aan betrouwbare en berekenbare multilaterale samenwerking”.

Freie Presse >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s