Nieuw

Deens wetsvoorstel: Gevangenisstraf voor ouders die kinderen dwingen thuis te blijven

Het wetsvoorstel maakt deel uit van een groter wettenpakket dat tot doel heeft kinderen te beschermen tegen psychische mishandeling. Advocaten aarzelen, terwijl kinderrechtenorganisaties het voorstel verwelkomen.

Het voorstel is tot stand gekomen in overleg met deskundigen en is volgens het Ministerie van Justitie gericht tegen ouders die hun kinderen blootstellen aan een uitgaansverbod “dat het karakter van detentie heeft en dat deel uitmaakt van een patroon van schendingen die het kind isoleren en afbreken”.

Ouders die zich hier herhaaldelijk en langdurig aan schuldig maken, moeten worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. Uitzonderingen worden gemaakt voor incidentele en kortdurende gevallen.

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat een dergelijke wet een goed idee is.

De Deense vereniging van rechters heeft juridische bezwaren en is van mening dat de wet kan leiden tot problemen met de bewijsvoering. Het ministerie van Justitie geeft ook toe dat dit kan gebeuren.

Bij de Kinderrechtenorganisatie Børns Vilkår is men des te positiever.

– Veel kinderen zeggen dat ze zich bij een avondklok gekrenkt, bewaakt en beroofd voelen van de mogelijkheid om te functioneren als mensen, zegt Marianne Rasmussen.

Het wetsvoorstel zal naar verwachting op 1 maart door het Folketing [N.v.d.r. Deense parlement] aangenomen worden.

Bron:

Danskt lagförslag: Fängelsestraff för föräldrar som tvingar barn att stanna hemma
Tvinga barn stanna hemma kan ge fängelse

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8230 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Deens wetsvoorstel: Gevangenisstraf voor ouders die kinderen dwingen thuis te blijven

 1. CurvedAir // februari 12, 2019 om 16:46 //

  De eeuwigdurende cyclus van de problemen met de allochtoon in beeld.

  Kinderen in allochtone gezinnen worden vaak thuis gehouden omdat de ouders zich afkeren van het – in dit geval – Deense onderwijs. Vervolgens komen deze kinderen later in de problemen met het functioneren in de samenleving, omdat de Deense taal onvoldoende beheerst wordt en er een duidelijke achterstand is in de ontwikkeling van het allochtone kind. Deze personen komen dus weer in het sociale voorzieningen traject terecht – net als hun ouders – omdat ze niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

  De wet van behoud van problemen, met de allochtoon ben je er van verzekerd.

  Like

 2. Mijn idee ook CurvedAir.
  Op de Zweedse bronsite zijn ze in de reacties aan het foeteren op die “verpeste kinderen”. Maar voor de meesten moet het toch wel duidelijk zijn dat deze wetgeving voornamelijk wordt ingevoerd om moslimouders aan te pakken. Vandaar dan ook het expliciet vermelden van “Ouders die zich hier herhaaldelijk en langdurig aan schuldig maken”.

  Like

 3. CurvedAir // februari 12, 2019 om 19:25 //

  Yep, @Rommel. Maar het belangrijkste was ik eigenlijk nog vergeten: het allochtone kind – juist diegene die vaak van school wordt gehouden – heeft een natuurlijke achterstand vanwege het lagere IQ. Vaak wordt dit nog verergerd door de incestueuze komaf, de zogenaamde mentale retardatie.

  Dus hoe je het ook wendt of keert; deze creaturen zullen nóóit een aanwinst zijn voor de maatschappij waarin ze leven, integendeel, zij zullen die maatschappij tot last zijn, en afhankelijk zijn van financiële hulp en maatschappelijke ondersteuning.

  Dan wordt het meteen duidelijk waarom de hulpverlenings-maffia zo dol is op een kinderpardon, en migratie in het algemeen.

  Wat oorlogen zijn voor de Amerikaanse wapenindustrie zijn migratiestromen naar het Westen voor de asielindustrie en hulpverlenings-maffia.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s