Nieuw

Bedankt Al Gore en Klimaatspijbelaars – Noodtoestand uitgeroepen na inval van tientallen ijsberen in Russische regio

De Russische milieuautoriteiten hebben het neerschieten van de beren verboden, wat heeft geleid tot klachten van de lokale overheid.

In de afgelegen Russische archipel Nova Zembla is de noodtoestand uitgeroepen na de invasie van tientallen ijsberen in menselijke nederzettingen, zo blijkt uit berichten.

Volgens het Russische nieuwsagentschap TASS zei de gouverneur van de regio Archangelsk dat het besluit was genomen om “noodsituaties te voorkomen en de brandveiligheid te waarborgen”.

“De noodsituatie werd veroorzaakt door de massale invasie van ijsberen in woonwijken,” zei de regio in een persbericht.

“Bewoners, scholen en kleuterscholen hebben tal van mondelinge en schriftelijke klachten ingediend om de veiligheid in de nederzetting te waarborgen.” De mensen zijn bang “, voegde het toe.

“Ze zijn bang om hun huizen te verlaten en hun dagelijkse routine wordt verbroken. Ouders zijn bang om de kinderen naar school of naar de kleuterschool te laten gaan.”

In de buurt van scholen zijn extra hekwerken geplaatst en speciale voertuigen worden gebruikt om militair personeel en werknemers naar hun werkplaatsen te brengen.

Het hoofd van de lokale overheid, Zhigansha Musin, zei dat de noodsituatie zou worden gehandhaafd totdat de veiligheid van de lokale bevolking kon worden verzekerd.

De plaatsvervangend hoofd van Nova Zembla, met een bevolking van iets minder dan 2.500 mensen vanaf 2010, zei dat de ijsberen zich meer dan een maand geleden begonnen te verzamelen.

Alexander Minayev zei dat er sinds december 2018 ten minste 52 ijsberen zijn gespot in de buurt van de nederzetting Belushya Guba en bij gelegenheid agressief hebben gehandeld.

TASS meldde dat de beren mensen hadden aangevallen en residentiële gebouwen en kantoren hadden betreden en dat er tot 10 beren op het terrein waren achtergebleven bij de nederzetting.

Ondanks dit, worden de beren niet ontmoedigd door het gebruik van signalen om ze weg te jagen, noch door auto’s of honden te patrouilleren, zei TASS.

IJsberen worden door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur als een kwetsbare soort beschouwd.

Hun leefgebied strekt zich uit over het Noordpoolgebied, inclusief delen van Rusland en de noordelijkste eilanden.

In 2010 bezocht de Russische president Vladimir Poetin Alexandra Island, zelfs verder naar het noorden dan de Nova Zembla-archipel, waar hij op de foto werd genomen met een ijsbeer die werd getagd door wetenschappelijke onderzoekers.

De Russische milieumonitor heeft geweigerd om vergunningen af ​​te geven waardoor de ijsberen kunnen worden doodgeschoten.

Musin leek frustratie te uiten over de beslissing en zei: “Ik ben sinds 1983 in Nova Zembla, maar er zijn nog nooit zoveel ijsberen in de buurt geweest.

Bron:

State of emergency declared after dozens of polar bears invade Russian region

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s