Nieuw

Zweedse politici waarschuwen voor nationalisme bij de komende EU-verkiezingen: “Zes miljoen joden”

© Fotocollage Fria Tyder Vogler/C.Puisney

De zogeheten extreem-nationalistische krachten zijn weer in opkomst in Europa, zo uitte deze keer de Liberaal Cecilia Wikström haar vrees voor de komende EU-verkiezingen. Volgens haar zou de EU “op tijd krachtiger tegen Hongarije moeten zijn opgetreden”, dan zou Polen dit voorbeeld niet hebben gevolgd.

Precies zoals de sociaaldemocratische premier Löfven en andere links-liberale-groene politici probeert parlementslid Cecilia Wikström (L) nu de kiezers bang te maken voor de zogenaamde dreiging van nationalisme bij de EU-verkiezingen.

– Over een paar maanden zullen we zien of de kwestie van de terugkeer van de natiestaat het geval is, en zo ja, in welke strekking. Hoe dan ook, het is zeer actueel. Ik denk dat de verkiezingen een keuze zullen zijn tussen openheid aan de ene kant, en nationalisme en geslotenheid aan de andere kant. Tussen samenwerking of stagnatie, legde ze uit in verband met een paneldebat over “de terugkeer van de nationale staat”, aldus SVT (Zweedse staatstelevisie) en wees erop dat de EU “wordt bedreigd” door extreme partijen.

– De geschiedenis is nochtans de pijnlijke herinnering aan de verwoestende gevolgen van de agressie van het nationalisme.

– Twee weken geleden, op 27 januari, besteedden wij zoals altijd aandacht aan de Holocaust Herdenkingsdag en de zes miljoen Joden, Roma, LGBTQ’s, gehandicapten en anderen die 74 jaar geleden het slachtoffer werden van de kwade krachten van haat, vervolgde ze.

En deze kwestie is opnieuw actueel, aldus de EU-parlementariër.

– Met de terugkeer van nationalisme en de terugkeer van vreemdelingenhaat is dit weer een politiek instrument geworden. En we mogen het nooit meer in handen laten vallen van de extreme krachten.

– Dat hebben we gezien, hebben we ons altijd herinnerd en altijd over gesproken. En toch zien we hoe deze krachten nieuw terrein winnen.

– Nationale besluiten op basis van de behoeften van individuele landen, individuele behoeften, vormen een bedreiging voor het hele Europese project. En nu zien we, onder andere met Hongarije en Polen, hoe het optreden van hun regeringen van invloed is op de rechtsstaat en de grondrechten als vrijheid van meningsuiting in de hele EU.

Volgens Cecilia Wikström heeft het nationalisme in Hongarije een domino-effect over Europa gecreëerd, waar land voor land volgt.

– Ik bedoel, als we op tijd krachtiger tegen Hongarije hadden gehandeld, hadden we niet gezien dat Polen het voorbeeld van Hongarije had gevolgd en herhaaldelijk hetzelfde had gedaan als Hongarije.

Vorig jaar werd de Centraal Europese Universiteit, opgericht door de anti-nationalistische globalist (((George Soros))), gedwongen het land te verlaten. De achtergrond was de subversieve culturele marxistische activiteit van de universiteit.

– Dit is een zeer, zeer, zeer ernstige zaak, zegt Wikström, over het feit dat de globalistische marxistische universiteit Hongarije moest verlaten.

Cecilia Wikström wees er ook op dat de EU versterkt moet worden, zodat het in de toekomst kan plaatsvinden in bijeenkomsten als de G7/G8. Omdat geen enkel EU-land sterk genoeg was om het alleen te kunnen doen, beweerde ze. Zij gelooft echter niet dat het idee van de natiestaat is uitgestorven.

Bron:

Cecilia Wikström varnar för nationalism i kommande EU-valet: “Sex miljoner judar”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Zweedse politici waarschuwen voor nationalisme bij de komende EU-verkiezingen: “Zes miljoen joden”

 1. zes milioen voor de zoveelste keer

  Like

 2. Marcelina // februari 11, 2019 om 21:40 //

  Wat een achterlijk wijf. Zweden heeft het toch al niet meer op een rijtje en dan laten ze nog zo een halfgare een intervieuw doen ook. Zij zien hun eigen walgelijke (extreem)linksliberalisme of het de enige middel zou zijn om de wereld te redden en doen of de in Brussel keer op keer volgens hun eigen smaak aangepaste Europese waarden de enige, echte waarden zouden zijn, waar iedere lidstaat maar gemuilkorft aan zich moet houden. Hun land is niet meer of minder dan een zinkend schip, maar met de kop nog net uit het water lezen ze nog steeds de les aan anderen, in dit geval hun paradepaardje, Hongarije. Als je de vaderliefde/nationalisme met de uitroeing van de Joden vergelijkt dan moet je op zijn zachts gezegd helemaal gestoord zijn. Een ernstige chronische gestoordheid die ze kennelijk door herhaalde besmetting in Brussel heeft opgelopen.

  Like

 3. @skeeter

  Zo langzamerhand misbruikt iedereen die “6.000.000” voor zijn eigen agenda.

  Like

 4. syberspees // februari 11, 2019 om 22:05 //

  6.000.000 is toch ook een belachelijk quotum.

  Like

 5. @Lord of Hosts // februari 11, 2019 om 23:21
  “Houdt dat “Neutrale” Zweden maar eens een spiegel voor…”

  Ook daarop hebben een lichtje laten schijnen:

  “Op 5 oktober 1938 werden alle joodse paspoorten in Zweden door de Sociaal-democratische regering ongeldig verklaard en moesten binnen twee weken bij de politie ingeleverd worden. De joden konden daarna een nieuw paspoort aanvragen waar een grote rode “J” op de eerste bladzijde gestempeld was.”

  Het fascistische verleden van de Zweedse Sociaal Democraten partij

  Like

 6. @ Rommel, je dacht toch ook niet dat de man van 6 miljoen toeval was? joden en hollywood…..hmmm

  Liked by 2 people

 7. Mensen weten niet dat communisme en haar nettere broertje het socialisme organisatievormen voor kampbeulen en andere nuttige maar gevaarlijke mafketels zijn. Ze bestaan al honderden eeuwen en waren bij de ouwe Farao’s bijvoorbeeld die Zweepslagers op de galeien. Wat recenter roofden ze de budgetten en het voedsel voor de mensen die in hun kampen zaten zodat die met 6 miljoen tegelijk de moord staken. Er wordt gefluisterd dat ze in plaats van hersenen zo’n rood kwabje hebben, een stukje moederkoek, dat er tijdens en mislukte abortus in is gedreven. En Zweden is daar de bakermat van, dus. Soort zombies zijn ze daardoor geworden. Zielige mensen dus.

  Like

 8. marhammed // februari 12, 2019 om 19:37 //

  Hitler was een nationaal SOCIALIST ( nationaal SOCIALISTISCHE duitse arbeiderspartij ) zij vergeet waarschijnlijk ook de honderden miljoenen doden door de linkse Lenin, Stalin , Mao …. en sinds het bestaan van de islam 400mlj doden!

  Like

 9. Lord of Hosts, klopt als een bus je schrijven. De Zweeds democraten zijn de nieuwe neonazi’s van nu als ze waren in het verleden jaren 30 tot 1972 met verplichte sterilisatie en abortussen om een puur Zweeds ras te creëren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s