Nieuw

De crisis tussen Frankrijk en Italië neemt toe

Italiaanse infrastructuurminister Danilo Tonielli. © Fotocollage Samhällsnytt.

De laatste tijd is gebleken dat de diplomatieke betrekkingen tussen Frankrijk en Italië een scherpe verslechtering zijn ingegaan. Onlangs heeft een Italiaanse minister nog een paar woorden aan de discussie toegevoegd. Volgens de minister draagt Frankrijk een grote verantwoordelijkheid voor de moeilijke situatie van het land met de migrantenboten uit Noord-Afrika.

In de media is aandacht besteed aan de wijze waarop Frankrijk sterk heeft gereageerd op het feit dat de Italiaanse regering de volksopstand van de Gele Hesjes in Frankrijk publiekelijk heeft gesteund. De Italiaanse regering heeft ook de hoop uitgesproken dat de Fransen zich kunnen bevrijden van president Emmanuel Macron. Deze duidelijke stellingname is iets waar Frankrijk sterk op heeft gereageerd en vorige week is ervoor gekozen om zijn ambassadeur in Rome naar huis terug te roepen.

Nu lijkt de diplomatieke crisis verder te escaleren, toen de Italiaanse minister van Infrastructuur Danilo Toninelli van de Vijfsterrenpartij ervoor koos om commentaar te leveren op de relatie tussen de landen. Volgens de minister maakte Frankrijk in 2011 een grote fout toen het land in 2011 luchtaanvallen tegen Libië uitvoerde om dictator Muammar al-Kadhafi van zijn machtspositie te verwijderen.

Het gevolg van deze de militaire operatie zijn de hedendaagse migrantenstromen uit Noord-Afrika en over de Middellandse Zee – iets waar Italië acht jaar later nog steeds mee geconfronteerd wordt, schrijft de Italiaanse Ansa.

– Het is jammer dat Frankrijk zich niet verontschuldigt, zegt Toninelli.

Bron:

Krisen mellan Frankrike och Italien växer
France shd apologise for Libya strikes – Toninelli

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on De crisis tussen Frankrijk en Italië neemt toe

 1. antiislamnu // februari 11, 2019 om 22:38 //

  Ghadafie is met opzet vermoord ze wisten donders goed dat hij de buffer was tussen de asielparasieten en Europa.
  Ghadafie heeft dit zelfs in een interview verklaard zijn dood is ook onze ondergang

  Like

 2. Republikein // februari 12, 2019 om 04:06 //

  Heeft ook met de petrodollar te maken, o.a. @ antiislamnu.

  Like

 3. Maar klopt de opmerking van minister Toninelli dan niet?
  Is het niet waar wat hij zegt?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s