Nieuw

CDU-Migratietop – met verkiezingen in aantocht wordt het weer een thema bij de grootste partij van Duitsland

Foto is van de verkiezing van AKK omdat er geen beelden zijn van deze 'migratie-top'

Angela Merkel heeft haar afscheid aangekondigd en onder haar was het onderwerp taboe geworden. En dat was en is dodelijk voor Europa. Zusterpartij CSU morde wel en raakte voor het eerst in 70 jaar haar absolute meerderheid in Beieren kwijt, maar liet het bij blaffen en beet niet.

Niet dat het CDU te vertrouwen is. Het is als VVD en CDA in Nederland, praatjes voor de verkiezingen en het pistool bij elke blanke Nederlander in de mond rammen na de verkiezingen terwijl de veerboten met omvolkers op en neer varen om hier de genocide te voltrekken.

Maar dat er over gesproken wordt is vooruitgang en dat er zelfs een hele top aan het thema immigratie wordt gewijd zou onder Merkel onbestaanbaar geweest zijn.

Bild:

AKK-top rekent met Merkel’s vluchtelingenbeleid af

De naam van haar voorganger Angela Merkel werd niet één keer genoemd – en toch was die in alle geesten aanwezig.

Hoewel Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) de zaak niet persoonlijk heeft geregeld met haar voorgangster in haar langverwachte “workshopdiscussie” over het vluchtelingenbeleid, werd Angela Merkel’s oorspronkelijke koers in de vluchtelingenkwestie vanmiddag op het hoofdkantoor van de CDU zwaar bekritiseerd.

▶︎ De CDU keert in haar migratiebeleid terug naar de nadruk op “recht en orde”!

Gisteren presenteerde de partij “alleen” de resultaten van een workshop. Maar, zoals AKK zelf al zei, konden ze zelfs hun weg vinden in het Europese verkiezingsprogramma.

▶︎ De CDU wil nu de bescherming van de buitengrenzen van de EU, inclusief dat de asielprocedures daar plaatsvinden. En: Zolang deze buitengrenzen niet beveiligd zijn, moet de NATIONALE grensbewaking op grotere schaal worden uitgevoerd dan voorheen – uitdrukkelijk NIET alleen in Beieren.

CDU en CSU hadden zich in 2018 bijna uit elkaar gerukt in het geschil over afwijzingen aan de grenzen. Nu lijkt de CDU te draaien ….

▶︎ De CDU wil haar asielprocedures beperken tot “één gerechtelijke instantie”.

OOK INTERESSANT


▶︎ Buitenlandse overtreders moeten gemakkelijker kunnen worden uitgezet – bijvoorbeeld bij het aanvallen van politieagenten.

Er moet ook een uitbreiding van de exitbewaring komen.

Belangrijker nog: AKK zei dat er een “alomvattende en sluitende monitoring van de migratie” moet komen. Een systeem voor vroegtijdige waarschuwing – om te voorkomen dat een situatie als die van het najaar van 2015 zich herhaalt wanneer de vluchtelingenbeweging naar Duitsland op weg was naar een climax.

Hoewel de nieuwe partijleider uiteindelijk afzag van het formuleren van excuses over het verlies van staatscontrole (in 2015), dat werd volgens BILD in het Huis Adenauer wel besproken, wilde de nieuwe partijleider niet dat de situatie zich in de herfst van 2015 zou herhalen.

Maar ze leek op het punt te staan te zeggen: “We moeten het duidelijk maken: Wij hebben onze les geleerd,” zei ze bijna suggestief.

Dat was – zelfs zonder de naam van Angela Merkel te noemen.

In eerste instantie leek het alsof de CDU bang was voor zijn eigen moed.

In principe hadden de CDU-functionarissen van tevoren veel gedaan om op de een of andere manier de eerste avond “workshop talk” onder controle te krijgen om het trauma van de partij te verwerken.

Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK)

De deelnemerslijsten waren geheime, pers in het Adenauerhuis was ongewenst. ’s Avonds was er immers een livestream, maar die was de volgende ochtend alweer verdwenen van de CDU site.

Het nieuwe hoofd van de CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, had onmiddellijk na haar verkiezing in december de interne slogan uitgegeven dat de partij het vluchtelingenbeleid van haar voorgangster moest verwerken om in de toekomst onbezwaard te blijven. Daarachter lag de zorg dat de CDU anders hetzelfde lot zou kunnen ondergaan als de SPD, die tot op de dag van vandaag wanhopig lijkt te zijn voor de hervormingen van Gerhard Schröder’s agenda en gevangen zit in een getto van 15 procent.

Vandaar de “workshop talk”, die echter vanuit partijstrategisch oogpunt een risico bleef. Want de kanselier had in de herfst al vastgelegd wat ze van zulke retrospecties vond: helemaal niets.

“Als we de rest van het decennium willen doorbrengen door te kijken naar wat er in 2015 zou kunnen zijn gebeurd en er al onze tijd mee te verspillen, dan zullen we onze rang als Volkspartij verliezen,” zei Merkel destijds.

AKK streefde er daarom ook naar om de top van gisteren geen ‘afrekening’ te laten zijn, of zoals ze het zelf noemde een ‘Tribunaal’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on CDU-Migratietop – met verkiezingen in aantocht wordt het weer een thema bij de grootste partij van Duitsland

  1. Republikein // februari 12, 2019 om 04:14 //

    Geloof er geen zak van.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s