Nieuw

Asiel “Alcatraz” – Denen verbannen migranten naar eiland

Alcatraz

Aan het begin van het jaar heeft de centrumrechtse regering van Denemarken haar anti-vluchtelingenbeleid verder aangescherpt: naast een verbod op gezichtssluiers en de mogelijkheid om juwelen van vluchtelingen in beslag te nemen, zijn politici van plan om op een eiland een uitzettingscentrum op te zetten voor migranten die misdaden hebben gepleegd of aan wie asiel is geweigerd.

“Ze zijn ongewenst in Denemarken en ze moeten het voelen”, verdedigde Inger Stojberg, minister van Immigratie, dit controversiële project. De Deense media noemen het centrum “Het Alcatraz van Europa”. Ook in Oostenrijk wordt er na de moorden op vrouwen door migranten momenteel intensief gediscussieerd over wat er met criminele asielzoekers moet gebeuren. Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) heeft “vaste transitzones” in gedachten.

Het centrum wordt gebouwd op het onbewoonde eiland Lindholm in de Oostzee, slechts 17 hectare groot en drie kilometer van het vasteland. Het zal plaats bieden aan ongeveer 125 migranten die gedwongen zullen worden Denemarken te verlaten voor misdaden of afgewezen aanvragen. Peter Skaarup, leider van de Deense Volkspartij, zei: “Dit is geen gevangenis, maar je moet er ’s nachts zijn en je moet je elke dag melden bij de politie. Het is een aangenaam, rustig eiland. Er zijn daar geen auto’s’.

Dierproeven met virussen werden uitgevoerd op een eiland
Het eiland in de baai met een eigen veerbootterminal diende tot het begin van het jaar als onderzoekslaboratorium voor het State Veterinary Office. Daar werden dierproeven en experimenten met virussen uitgevoerd. Uiterlijk in 2022 moeten de eerste migranten daarheen “verhuizen”. “We willen eigenlijk dat deze mensen teruggaan naar hun thuisland, maar het centrum is de volgende beste oplossing. We moeten gewoon voorzorgsmaatregelen nemen, vooral wanneer mensen gewelddadige misdaden en terreur plegen,” zei Skaarup, wiens partij de plannen had uitgewerkt.

“Wie zorgt dan voor onze veiligheid?
Maar niet alle Denen zijn blij met het geplande asielcentrum. “Deze migranten brengen onze stille zones in gevaar. Enkele dagen geleden hebben enkele bewoners van Kalvehave, een kleine haven bij Lindholm, geprotesteerd tegen de plannen. Andere activisten daarentegen spraken in de Deense media over een “onmenselijkheid” jegens de migranten. “Lindholm is een eiland voor vrije vogels, maar niet voor mensen in kooien. Ook de Verenigde Naties hebben hun bezorgdheid geuit.

Denemarken volgt een harde asielkoers
“In de afgelopen jaren heeft Denemarken zijn asielbeleid systematisch en voortdurend aangescherpt”, aldus politicoloog Etzold tot “Focus”. “De politieke consensus in het land, die ook door de sociaal-democraten wordt gesteund, is dat we zo weinig mogelijk vluchtelingen willen en dat we zo onaantrekkelijk mogelijk voor hen willen zijn. Daarom past het idee van een kamp perfect in het plaatje. Een van de resultaten van dit beleid is dat er in 2017 slechts ongeveer 3500 asielaanvragen in Denemarken waren, tegenover ongeveer 21.000 in 2015.

Denemarken heeft onlangs herhaaldelijk veel steun gekregen van Oostenrijk voor zijn harde asielbeleid. De Deense regeringsleider, Lars Lökke Rasmussen, kondigde vorig jaar aan dat hij samen met Oostenrijk en andere landen afgewezen asielzoekers in een “niet bijzonder aantrekkelijke” plaats in Europa wilde plaatsen.

Kickl wil ook hardere maatregelen nemen tegen criminele asielzoekers
Na de reeks moorden op vrouwen door migranten in Oostenrijk kondigde minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ) de overeenkomstige gevolgen aan. “Dit is een bijzondere situatie – en ik ben bereid om taboes te doorbreken in het debat over gewelddadige asielzoekers”, presenteerde Kickl al medio januari details over de “noodmaatregelen van de staat”. Eén punt: wie niet kan worden uitgezet, moet “lokaal gebonden” zijn.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Asiel “Alcatraz” – Denen verbannen migranten naar eiland

 1. CurvedAir Bellair // februari 11, 2019 om 13:50 //

  Ik begrijp dat men nu overgaat tot het testen van een ander soort virus op het eiland.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik he al vaker geopperd om voor heel E Helgoland hiervoor in te richten.

  Like

 3. Guus geluk // februari 11, 2019 om 16:38 //

  Precies moeten ze hier ook doen

  Like

 4. Goed idee wat ze massaal moeten dupliceren in heel Europa. Masale remigratie van alles wat in deze klimaat zone niet thuis hoort, met moslims. Versneld uit zetten.

  Liked by 1 persoon

 5. vonpuffelen // februari 11, 2019 om 20:16 //

  Ik zou eilanden kiezen die je alleen bij laag water ziet.

  Liked by 2 people

 6. @Guus geluk Ja met ingang van 1 maart 2019!

  Like

 7. De hele troep er naar toe,dan kunnen ze op elkaar oefenen….want ze gaan straks ALLEMAAL met messen zwaaien en steken.Ik hoor nooit dat die lui gefoulleerd worden of door een detector moeten……….terwijl Jan en Mien Kaas nog geen spuitbusje op zak mogen hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s