Nieuw

Afrikaanse technologie: Somalië lanceert eerste zelfgebouwde tank

Somalië heeft zijn eerste “voertuig in militaire stijl” op de markt gebracht, gemaakt door een lokale monteur in Mogadishu en “geïnspireerd door de oorlog tegen het terrorisme”, volgens een bericht door Africanews.

Het rapport, getiteld “Somalia innovators inspired by war on terror”, kondigt aan dat “Al Shabaab jarenlang Somaliërs terroriseerde maar de uiteindelijke prijs om dit te beëindigen wordt betaald door de honderden mensen die sterven. Het is geen wonder dat jonge geesten in het land worden geïnspireerd door deze oorlog.

“Eén man in de hoofdstad, Mogadishu, ontwerpt militaire voertuigen uit schroot.

Het handige werk wordt gedaan in zijn werkplaats, waar hij van oorsprong monteur is.

“De 27-jarige Abdullahi Mohamed Ali wordt geholpen door even briljante en getalenteerde jongeren die urenlang bezig zijn met het samenstellen van stukken van wat een game-changer zou kunnen zijn in de oorlog tegen de terreur”.

“Mohammed Ali en het team gebruiken hetzelfde gereedschap als in een normale autogarage om een prototype van een tank te bouwen. De onderdelen zijn gemakkelijk te vinden in de schrootplaatsen van Mogadishu.

Een motorfietsmotor om het voertuigen aan te drijven, Mohammed Ali verzamelde ook een trommel, een geïmproviseerde pijp en autobanden, maar hij heeft meer accessoires nodig voordat zijn vindingrijkheid zich vertaalt in een volwaardig gevechtsvoertuig.

De technologische ontwikkelingen in Afrika zijn nauwelijks bij te houden. Ook de vorderingen die gemaakt worden bij het opzetten van een eigen luchtvaartindustrie gaan razendsnel.

“Ik zeg tegen de jonge Somaliërs dat we met hun handen fabrieken en productiebedrijven kunnen bouwen. Als we verenigd staan, kunnen we echt buitengewone ontwikkelingen in ons geliefde thuisland doen “, vertelt Mohamed Ali.

De wereldwijde wapenindustrie is miljarden dollars waard. Landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Israël en China leiden bij de productie en verkoop van oorlogsmateriaal.

Experts werken dag en nacht om nieuwe en meer geavanceerde uitvindingen te bedenken. Misschien zou de innovatie van Mohamed Ali de start kunnen zijn van Somalië’s eigen wapenindustrie.

“Het is waar dat Somalië een even sterk land was in Afrika als de Verenigde Staten nu in de wereld zijn. Ik wil de wereld laten zien dat ons bewustzijn nog steeds leeft “, zegt hij.

De federale regering heeft nog steeds toestemming van de Verenigde Naties nodig om wapens te kopen, maar dat is een kwestie waar de mannen zich hier niet mee bezighouden. De jonge mannen zijn erop gericht om het voertuig in beweging te krijgen!

Ze gebruiken zelfs een bad om dat mogelijk te maken.

Mohammed Ali is zelf een bron van inspiratie voor de jeugd geworden. Hij wordt gezien als een moedige, innovatieve uitvinder, een ster die in staat is om het land in de hoorn van Afrika te veranderen.

Zijn eerste monster van een militaire tank in Mogadishu wordt geproduceerd met beperkte middelen, maar als het succesvol is, kan het worden gebruikt om troepen te vervoeren en als een krachtig infanterievoertuig te werken aan de frontlinies van Somalië, waar vredeshandhavers en het nationale leger het tekort aan gevechtsuitrusting hebben erkend.

Mohamed Sahal Adam, een 20-jarige inwoner van Mogadishu, prijst hem met de woorden: “we zien dat hij erin geslaagd is om een voorbeeldtank te maken met onze nationale blauwe vlag van Somalië, hoewel hij alleen is zonder financiële steun”.

27 jaar burgeroorlog heeft Somalië verscheurd….. en niet alles is weer normaal gezien de opkomst van de Al Shabaab. Maar in Mogadishu, dat de ergste aanvallen heeft gezien, is er sprake van geleidelijke politieke stabiliteit en het bedrijfsleven pakt langzaam maar zeker innovaties als deze op.

Abdullahi Mohamed Ali is net buiten de hoofdstad geboren. Hij werkte eerst als operator op een schip dat tussen Somalië en de Verenigde Arabische Emiraten opereerde voordat hij in 2015 stopte.

Zijn volgende project is het ontwerpen van een zeefiets.

De “africanews” dienst is de Afrikaanse versie van de meer bekende Euronews dienst uit Frankrijk, en is begonnen als de Afrikaanse editie van Euronews in 2013. Het bovenstaande artikel is dus in alle ernst en is geen bewuste parodie.

Het nieuws van dit “voertuig in militaire stijl” zal slechts als een verrassing komen voor liberale ras-ontkenners. Degenen die zich bewust zijn van het bestaan ​​van ras en raciale verschillen zullen weten dat Somalië een gemiddeld IQ van 68 heeft, wat Somaliërs in de categorie “Borderline Deficiency” van de officiële Stanford-Binet-schaal van intelligentie plaatst.

Bron:

African Technology: Somalia Launches First Home-built Tank

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (642 Articles)
Remigratie-activist | White Supremacist

3 Comments on Afrikaanse technologie: Somalië lanceert eerste zelfgebouwde tank

 1. vonpuffelen // februari 11, 2019 om 20:27 //

  Volgens de scale boven valt IQ 68 onder moron.

  Like

 2. CurvedAir // februari 12, 2019 om 13:10 //

  Een gerealiseerd Lego-project dus. Het concept is van Westerse origine, de onderdelen zijn van Westerse origine en gefabriceerd in het Westen . Uiteindelijk heeft een wat slimmere neger er een speelgoed-tank van weten maken door de componenten samen te bouwen.

  Like

 3. Pfffff. Dit bericht is echt niet serieus te nemen. Meer voor de Donald Duck.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s