Nieuw

Wenen – politie stopt jihadmobilist met gerichte schoten

foto slechts ter illustratie

Alleen door gerichte schoten van de politie kon een volledig doorgeslagen automobilist zaterdagavond in Wenen worden gestopt: De 43-jarige verdachte had eerst een aantal mensen met moord bedreigd en heeft daarna de politie een wilde achtervolging in Floridsdorf bezorgd.

Helmut Mario Abdelrahmen Ben Ahmed – hij had al 52 aanklachten van drugs- en geweldsdelicten op zijn naam staan – racete zelfs direct naar de agenten met een snelheid van ongeveer 110 km/u. De politie kon hem op de plaats van de misdaad tegenhouden. Ze schoten op de auto en raakten de bestuurder in zijn dij. Hij stierf in het ziekenhuis op zaterdagmiddag.

Rond 3 uur ’s middags werd de politie gewaarschuwd omdat de verdachte, die volgens de politie duidelijk drugs had gebruikt, blijkbaar opzettelijk rechtstreeks met zijn auto naar jongeren en een vrouw in de Jedlersdorfer Straße had gereden. Nadat hem was verteld dat hij moest stoppen, stapte hij even uit en dreigde haar te doden. Toen ging hij weer in zijn auto zitten en racete hij weg.

Barrières doorbroken
Politieagenten probeerden vervolgens de bestuurder, die al meer dan 50 aantekeningen had “verzameld” voor drugsdelicten, schendingen van de wapenwet en lichamelijk letsel – in de buurt van de plaats van het misdrijf te stoppen, maar de 43-jarige negeerde de stoptekens en bleef op het gas duwen. De agenten achtervolgden de voortvluchtige door verschillende straten en steegjes. Abdelrahmen Ben Ahmed reed zelfs door de ingang van een gemeenschapsgebouw, brak door een barrière en liet zich ook niet afschrikken door meerdere waarschuwingsschoten.

Levensbedreigende situatie voor politieagenten
In de tussentijd was er ook een andere patrouillewagen bij de achtervolging betrokken. Deze auto stond op de hoek van de Jedlersdorfer Straße naar de Schwemmäckergasse om de weg voor de vluchteling te blokkeren. Maar de 43-jarige dacht er duidelijk niet eens aan om te stoppen: Met een snelheid van maar liefst 110 km/u reed de snelheidsovertreder rechtdoor naar de agenten. Vanwege de levensbedreigende situatie heeft de politie op de auto geschoten.

Maar de chauffeur stopte nog steeds niet! Hij reed om de politieauto heen, maar reed kort daarna langzamer. In de Jedlersdorfer Straße 182 kon de voortvluchtige worden tegengehouden en gearresteerd.

Dader was besmet met HIV
De 43-jarige – volgens informatie van krone.at was hij besmet met het HIV-virus – had een schotwond aan zijn linker dij opgelopen. De officieren boden eerste hulp, daarna werd de zwaar gewonde man door de Weense professionele reddingsdienst naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg daarheen moest hij volgens reddingswoordvoerster Corinna Had worden gereanimeerd, omdat hij veel bloed had verloren. Volgens de politie was zijn toestand tijdelijk stabiel, maar hij stierf uiteindelijk in het ziekenhuis.

Politieagenten moeten worden behandeld
Abdelrahmen Ben Ahmed zou een lange lijst van nieuwe misdrijven aan zijn al indrukwekkende staat van dienst hebben toegevoegd. Naast een gevaarlijke dreiging en een groot aantal verkeersovertredingen zou hem waarschijnlijk ook een aanklacht wegens poging tot moord ten laste worden gelegd. De politieagenten, die eerste hulp hadden verleend, wachten nog steeds bezorgd: Aangezien de 43-jarige aan verschillende besmettelijke ziekten leed, moeten zij ook worden behandeld – een besmetting kan niet worden uitgesloten.

Bron:

Toter Amokfahrer (43) war Serienkrimineller

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Wenen – politie stopt jihadmobilist met gerichte schoten

  1. Massale remigratie is geen symptoom bestrijding, maar oorzakelijk problemen in de kiem smoren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s