Nieuw

Moslim taxichauffeur verliest licentie na weigering blinde man en zijn geleidehond te vervoeren 

Droef, altijd de gebeten hond.

Taxichauffeur Mohammed Saghir arriveerde bij een pub in de buurt van Trent Bridge om Mark Whittle en zijn vrouw, Catherine, naar huis te brengen.

Toen echter Mark en Catherin uit de bar naast Archer, hun blindengeleidehond, te voorschijn kwamen, reed hij weg.

Hij pleitte schuldig aan de weigering om een klant te accepteren, kreeg van de rechtbank in Derby een totale geldboete van 476,17 pond (545 euro) en na een onderzoek door de gemeenteraad Nottingham verloor hij zijn vergunning. Het onderzoek werd gelanceerd nadat Whittle de raad belde om een klacht in te dienen. Hij kreeg een boete van £210 met een slachtoffertoeslag van £30 en werd veroordeeld tot betaling van de kosten van £236.17.

– Ik was echt boos over wat er gebeurde. We waren naar buiten gegaan en het was pas toen een voorbijganger ons benaderde om te vragen of we op een taxi wachtten – en ons vertelde dat-ie wegreed – dat we ons realiseerden dat de chauffeur was vertrokken.

– Ik belde het taxibedrijf en ze kregen de chauffeur aan de telefoon, maar ondanks dat ze tegen hem zeiden dat hij ons moest meenemen, weigerde hij de hond in zijn auto te nemen.

– Het spijt me dat hij zijn rijbewijs is kwijtgeraakt, want dat is zijn broodwinning, maar hij kan alleen zichzelf de schuld geven. Als hij zich aanmeldt om taxichauffeur te worden, moet hij de regels en voorschriften kennen – in dit geval kan hij niet weigeren een hulphond te accepteren.

– Je maakt je zorgen over wat er zou kunnen gebeuren als het een jong meisje was met een blindengeleidehond die op een taxi wacht, die alleen maar kwam om weg te rijden. Ik wil dit graag onder de aandacht brengen, omdat ik niet wil dat het iemand anders overkomt.

Saghir’s licentie werd voor onbepaalde tijd ingetrokken en zal in de toekomst alleen een licentie kunnen krijgen als hij kan aantonen dat hij in staat is om terug te keren naar het besturen van een taxi.

In het kader van de Equality Act hebben geleidehonden en andere eigenaren van hulphonden het recht om de overgrote meerderheid van de voorzieningen, gebouwen en voertuigen, inclusief taxi’s, met hun hond te betreden.

Bron:

Muslim taxi driver loses license after refusing to pick up blind man and his guide dog

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Moslim taxichauffeur verliest licentie na weigering blinde man en zijn geleidehond te vervoeren 

 1. Jeanette K // februari 11, 2019 om 13:42 //

  Zou in de hele wereld de norm moeten zijn: oprotten met die (ingepakte) allahschreeuwers!

  Like

 2. verwarrend, de chauffeur kreeg een boete en dat stel met de hond ook? wie moest er nou 267,17 pond betalen

  Like

 3. eh 236,17 is het, de chauffeur had een boete van 545,00 euro
  waarom krijgen die mensen ook een boete?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s