Nieuw

Milaan: migranten-arbeidsproject geeft 15 miljoen uit en schept 120 banen

Een project in Milaan heeft de afgelopen drie jaar minstens 15 miljoen euro uitgegeven om migranten aan het werk te helpen, maar slechts 120 mensen hebben daadwerkelijk werk gevonden.

Het Protection System for Asylum Seekers and Refugees (SPRAR) is een door de overheid gefinancierd project dat asielzoekers in heel Italië helpt en in Milaan miljoenen heeft besteed aan opleidingen, zo meldt Il Giornale.

De onthullingen over het gebrek aan succes van het project kwamen nadat de lokale politicus Silvia Sardone een onderzoeksverzoek had ingediend en de resultaten van het project ernstig ondermaats werden bevonden, ondanks het feit dat het project werd geprezen door figuren als de linkse raadslid Pierfrancesco Majorino.

Uit een door Majorino ondertekend document blijkt dat het project werk zocht voor in totaal 414 migranten en 162 migranten die in 2017 stage liepen, maar dat slechts 40 – of 25 procent – werd aangenomen voor een baan, hetzelfde percentage als in 2016, toen 32 migranten werden aangenomen.

Het jaar daarop volgden in 2018 173 migranten het opleidingsprogramma, maar slechts 52 – 30 procent – werden aangenomen. De centra herbergen in totaal 1.242 migranten.

Sardone zei in het licht van de slechte statistieken dat het “nutteloos” was voor degenen die pleiten voor onbeperkte opvang van migranten om te pleiten tegen het migratiedecreet van de populistische vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

“Bedenk ook dat er onder degenen die in de SPRAR-projecten vallen, ook migranten met een humanitaire vergunning zijn, een vorm van bescherming die de afgelopen jaren vaak is misbruikt om een document aan asielzoekers te geven en die alleen in Italië is verleend”, voegde Sardone eraan toe.

Sardone vernietigde de linkse gemeenteraadsleden en zei dat hun ideeën over integratie “alleen in sprookjes kunnen bestaan. ”

Italië is niet het enige land dat grote moeilijkheden ondervindt bij de integratie van migranten op de arbeidsmarkt. In Duitsland bleek uit een recent rapport van vorige maand dat 65 procent van de asielzoekers in Duitsland nog steeds werkloos is, ondanks de miljarden die de overheid aan verschillende programma’s besteedt.

Uit een rapport van de Zweedse openbare dienst voor arbeidsvoorziening van vorig jaar blijkt dat de autochtone werkloosheid slechts 3,6 procent bedraagt, terwijl het werkloosheidscijfer voor migranten 19,9 procent bereikte.

Bron:

Milan: Migrant Jobs Project Spends 15 Million to Employ Only 120

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Milaan: migranten-arbeidsproject geeft 15 miljoen uit en schept 120 banen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s