Nieuw

Massaal protest: Gele Hesjes type revolutie borrelt in Spanje

Foto: Spaanse partijleider Pablo Casado van Partido Popular PP. Bron: Wikimedia. Auteur: PP Comunidad de Madrid.

Duizenden Spanjaarden hebben zich zondag in Madrid aangesloten bij een rechtse rally om te eisen dat de socialistische premier Pedro Sanchez aftreedt.

Velen van de demonstranten verzamelden zich in de hoofdstad Plaza de Colon, zwaaiden met Spaanse vlaggen en scandeerden leuzen ten gunste van de veiligheidstroepen van het land en voor het aftreden van Sanchez.

De conservatieve oppositiepartij Populaire Partij en de centrum-rechtse Burgerpartij organiseerden de rally, die ook werd ondersteund door de extreem-rechtse Vox en andere marginale extreem-rechtse partijen. Zij eisen dat Sanchez moet aftreden vanwege het voeren van gesprekken met separatisten in het noordoosten van Catalonië.

– De tijd van de regering van Sanchez is voorbij, zei Populaire Partij voorzitter Pablo Casado, die de kiezers vroeg om de socialisten van Sanchez in de aanstaande Europese, lokale en regionale verkiezingen in mei te straffen.

De politieke spanningen komen terwijl op dinsdag een hoogst gevoelige rechtszaak bij het Hooggerechtshof van Spanje begint voor 12 Catalaanse separatisten die beschuldigd worden van rebellie en hun rollen in een mislukte afscheidingspoging in 2017.

Sanchez erfde de Catalaanse crisis van de voormalige premier Mariano Rajoy, de toenmalige leider van de Populaire Partij. Rajoy bleek niet in staat om de groeiende steun voor afscheiding in Catalonië van ongeveer de helft van de kiezers in de regio te stoppen.

Bron:

Thousands rally in Madrid, demand Socialist prime minister resign

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Massaal protest: Gele Hesjes type revolutie borrelt in Spanje

  1. Like

  2. Franco Franco

    Like

  3. marginale extreem rechtse partijen ????!!!!!

    Like

  4. antiislamnu // februari 12, 2019 om 00:04 //

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s