Nieuw

Haïti – land van hopeloosheid

De buurlanden van Haïti zijn ook arm, maar zijn verre van de ellende in Haïti.

Op 10 januari 2010 werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. Meer dan 200.000 mensen verloren het leven en een groot deel van de hoofdstad Port au Prince werd verwoest.

De Haïtianen zijn er trots op de eerste in Latijns-Amerika te zijn geweest die in 1804 de kolonisten verdreven en de onafhankelijkheid uitriepen. Maar verder hebben ze dan ook weinig om trots op te zijn, nu behoort het land tot de armsten ter wereld en is het armste op het westelijk halfrond.

Al meer dan 200 jaar heeft het land de kans gehad om stabiel en welvarend te worden, alle internationale hulp en mogelijkheden zijn aanwezig. Desondanks heeft het land te lijden gehad van de een na de ander een catastrofe en corrupte politieke leiders die het land nog verder naar de afgrond duwden.

Ik las op het net dat internationale hulporganisaties niet langer meer komen om de latrines leeg te maken en realiseerde me dat wanneer een land, een volk, een dorp, een familie niet eens in staat is om zelf zijn latrines leeg te maken, maar op hulp moet wachten, er iets ernstigs mis met deze  mensen moeten zijn.

Nu zijn er weer protesten, duizenden mensen eisen dat president Jovenel Moise ontslag neemt, terecht of onterecht, Joost mag het weten, maar in de tussentijd werken de mensen niet, en gaat de vernietiging van Haïti nog een tandje sneller.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8668 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Haïti – land van hopeloosheid

  1. 100% kaffer land, need I say more….

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s