Nieuw

Duitse stad: slechts 8 procent van de migrantenkinderen spreken vloeiend Duits

Een schokkend nieuw rapport beweert dat slechts 8,2 procent van de kinderen op basisscholen met een migrantenachtergrond in de Duitse stad Duisburg de Duitse taal vloeiend spreekt.

De onthullingen komen uit een rapport van Dr. Ralf Krumpholz, de assistent-minister voor Integratie van de stad, en onthulden dat minstens 16,4 procent van de kinderen met een migratie-achtergrond in het schoolsysteem helemaal geen Duits spreekt, zo meldt Rheinische Post.

Het rapport beweert dat in 2017 slechts 8,2 procent van de kinderen met een migratie-achtergrond met goed Duits slaagde voor examens en dat 50,1 procent afkomstig was uit huishoudens waar een andere taal dan Duits werd gesproken.

Als de stadswijken, met name in de voorsteden, worden uitgesplitst naar districten in de stad, blijkt het aantal Duitstalige migrantenkinderen een kleine minderheid te zijn, waarbij het in district Hochfeld 87,9 procent van de kinderen in hun dagelijks leven een andere taal spreekt.

De taalbarrière heeft het leven in de stad op verschillende manieren beïnvloed, waaronder het moeilijker maken voor artsen om kinderen met ouders die weinig of geen Duits spreken te behandelen.

Het verslag komt nu de demografische veranderingen in Duitsland als gevolg van de massale migratie steeds duidelijker worden. In Frankfurt werden de autochtone Duitsers in 2017 in de minderheid, de eerste Duitse stad waar de migratie-achtergrondse bevolking groter is dan het aantal Duitsers.

Duitstalige autochtone kinderen zijn minderheden in verschillende scholen in het hele land, waaronder de Carl Anton Henschel School in de stad Kassel, waar een zesjarig meisje, Yara, de enige Duitse in haar klas, sprak over pesten, waaronder fysiek geweld omdat ze Duitser was.

Scholen in Berlijn met een meerderheid van de leerlingen met een migratie-achtergrond hebben melding gemaakt van soortgelijke gevallen van pesten, vaak om religieuze redenen – waaronder kinderen die gepest werden voor het eten van varkensvlees.

“Ik zit in de zevende klas van een middelbare school in Schöneberg. Daar ben ik gemarginaliseerd omdat ik Duitser ben en varkensvlees eet. Ze zweren in het Turks en Arabisch over mij,” onthulde een leerling.

Bron:

German City: Only 8 Percent of Migrant School Kids Speak Fluent German

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Duitse stad: slechts 8 procent van de migrantenkinderen spreken vloeiend Duits

 1. CurvedAir Bellair // februari 10, 2019 om 16:02 //

  De zoveelste kanarie uit de kolenmijn die harstikke dood in zijn kooi ligt.

  Het zal niet lang meer duren voordat de Duitsers zélf een minderheid in eigen land zijn en niet slechts de voertaal maar ook de Duitser zélf geleidelijk aan van het toneel verdwijnt.

  Een trieste wending van het lot: op de scholen waar de kindjes van de nep-Duitsers nog slechts marginaal Duits spreken, mag de Duitser wél de rekening van het onderwijs betalen. Een welhaast ongelofelijke omkering van de realiteit: een land dat 75 jaar geleden nog voor het eigen land en volk opkwam en streefde naar een puur Germaanse maatschappij gooit nu alles te grabbel aan aapvolk en zwijnen.

  Een magere troost is dat als de Duitser verdwenen is, het ook gedaan is met de welvaart. De nep-Duitser kan immers niet meekomen op het gebied van innoviteit en intelligentie, ook al denken zij in hun arrogantie van wel en zijn zij de primitieve omstandigheden in hun thuisland vergeten.

  Je krijgt mettertijd de lachwekkende situatie dat aap A. verwacht van aap B. dat deze hard aan het werk gaat om zijn uitkering te bekostigen, terwijl aap B. hetzelfde denkt, maar dan omgekeerd. Vervolgens slaan zij elkaar de hersens in.

  West-Europa, nu nog een wingewest van islamitische volken, straks een deel van de derdewereld, de voortekenen zijn onmiskenbaar.

  Like

 2. Ach, je moet er ook het positieve van inzien. Migrantenkinderen kunnen nu straks makkelijker terug gestuurd worden omdat ze niet verduitst zijn maar misschien ook niet want ook daar zullen waarschijnlijk de nieuwste smoezen al weer op de loer liggen. Zoals ook hier in Nederland waarin niet-westerse allochtonen direct uit de bijstand onze vergrijzing gaan opvangen nadat de vluchtelingensmoes is uitgewerkt als ze dan echter niet zelf al te oud zijn om nog te werken. Ik voorspel dat wij in de naaste toekomst heeeeeel veel bijstandspremie gaan betalen. Dat moet ook wel want nadat we in 2014 en 2019 de hoge en lage BTW al hebben zien stijgen krijgen we daar zogenaamd in 2021 een cadeautje voor terug in de vorm van nog maar 2 belastingschijven. Maar ik voorspel dat nadat mensen hebben begrepen dat daardoor hun ziektekosten- en hypotheekrenteaftrek ook naar beneden gaat de overheid dit aan de onderkant weer gaat opvullen met hogere premies.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s