Nieuw

Voorspelling van catastrofale zeespiegelstijging was compleet verkeerd – studie. Plus update

pixabay

Klimaatveranderingsvoorspellingen blijven veranderen. Net als het klimaat!

Als dit niet het bewijs is dat we onze economieën moeten nuken om te voorkomen dat het klimaat niet absoluut voorspelbaar is en China en India de wereld laten overnemen, dan weet ik niet wat het wel is.

Daily Mail:

De voorspellingen van een dreigende en catastrofale stijging van de zeespiegels waren onjuist en overschat, heeft een nieuwe studie aangetoond.

Het verschil tussen de twee voorspellingen komt voort uit onenigheid over de betekenis van het smelten van de Antarctische ijskliffen tot op wereldschaal.

Volgens nieuw onderzoek is er slechts vijf procent kans dat het smelten van de Antarctische ijskliffen tegen 2100 meer dan 39 cm (15 inch) zal bijdragen aan het wereldwijde zeeniveau.

Hoe kut is dat ?

We hebben een minimale zeespiegelstijging van 2 meter nodig. 15 inch is niks, als ik een beetje opgewonden ben haal ik dat nog. Nauwelijks de moeite om een dijk voor op te hogen. In Cambodja zorgt het misschien voor wat natte voeten. Maar om op een serieuze schaal wereldproblemen op te lossen is het bij lange na niet genoeg.

Het valt me tegen dat ik niet een fatsoenlijk kaart kan vinden met hoe hoog locaties liggen ten opzichte van zeeniveau (inmiddels gevonden zie update onderaan). Ik had verwacht dat het een eitje was, en dat was de reden om aan dit stukje te beginnen. Een wereldkaart met welke gebieden ten ondergaan bij een halve meter stijging, welke bij 1 meter stijging en welke bij twee. Dan kunnen we uitrekenen hoeveel zeespiegelstijging noodzakelijk is. Geef aub. een link in de comments als jij het wel kan vinden. Het gaat om ons voortbestaan. Het is essentieel dat we zoveel mogelijk gebieden onder water zetten, terwijl we onze dijkentechnologie voor onszelf houden.

Het is een enorm voordeel dat de grootste bevolkingsconcentraties merendeels aan de kust liggen.

 • Het communistische hellhole New York zou waarschijnlijk grotendeels verdwijnen.
 • De drugsdoorvoerhaven Miami zou van de kaart verdwijnen.
 • Van transgendergesticht San Francisco zou nog net de brug zichtbaar blijven.
 • Paramaribo zouden we uit de geschiedenisboeken kunnen verwijderen als de vergissing die het was.
 • Shithole Bombay, no more.
 • Alexandrië en Caïro en het grootste deel van de Nijldelta en een voorzichtige 50 miljoen moslims.
 • Lagos en de Nigeriaanse delta ruimt ook lekker op.
 • Of wat te denken van Karachi.

En zo gaat het maar door als ik een beetje over de aardbol scroll.

Wat is daar niet goed aan ?

Update:

Zeespiegelstijgingkaart gevonden (hier).

Om Bangladesh weg te vagen is er bijvoorbeeld een zeespiegelstijging van 20 meter nodig.

Om Caïro en Bagdad onder water te zetten is er een stijging van 40 meter nodig.

En om complete landen in West-Afrika weg te vagen moet de zeespiegel zelfs 200 meter stijgen.

 

Dat is ook nodig om in Ghana en Nigeria een serieuze impact te maken.

Bij 200 meter stijging blijven Islamabad en Riyad nog steeds ongemoeid.

De zeespiegelstijging gaat de problemen niet voor ons oplossen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.173 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Voorspelling van catastrofale zeespiegelstijging was compleet verkeerd – studie. Plus update

 1. Jack vanderVeen // februari 9, 2019 om 15:10 //

  even simpel nadenken, dat kan ik perfect: als voorbeeld neem ik Groningen. Het land zakt omdat we olie/gas uit de grond eronder onttrekken.
  hoe hoger de waterspiegel, hoe zwaarder de substanties tezamen boven onderaardse leemten in de zeeen en oceanen. die zakken dan in en compenseren zo de zeespegelstijging die anders een feit zou zijn.
  ook de fossiele branstoffen opstoken is perfect, want stel dat we aardolie-uitbarstingen zouden krijgen evenals de vıulcanen uitbarsten. Dan zou het midden-oosten daadwerkelijk in vuur en vlam gaan staan* hebben gestaan. Met CO en CO2 overproducties als gevolg. Ook nogeens zonsverduistering, dus een nieuwe ijstijd.
  Bij toeval hebben we het allemaal nog niet zo dom gedaan.
  Het enige dat ons tegenwerkt is de milieuvervuiling, ontbossing en overproductie aan voeding met als oorzaak OVERBEVOLKİNG.

  Like

 2. Arminius // februari 9, 2019 om 16:58 //

  Als het ijs smelt dan gaan ze ervan uit dat de zeespiegel stijgt. Maar veel ijs bevindt zich onder water, voorbeeldje ijsberg, dus als het ijs smelt krijg je 10% minder volume in water dan als ijs!!
  Is dat ook mee berekend?

  Like

 3. jawel ikke, heb zo `n kaart opgeslagen ergens…..ik ga zoeken.
  Als het tenminste die is, die je bedoelt …..
  Bij vinden, ben ik zo terug………

  Liked by 1 persoon

 4. Jongens, 30 jaar geleden spraken al die pseudo-geleerden over de zure regen en ook dat is inmiddels achterhaald https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/30/nrc-checkt-zure-regen-en-waldsterben-bleken-onzin-te-zijn-a1614700

  Omstreeks dezelfde tijd verscheen Lubbers op een foto of poster met daarop tevens een soort aardbol die als een kaars opbrandde. Ook dat was onzin want ook de olie is heden ten dage nog steeds niet aan te slepen. Nu spreken die pseudo-geleerden van een nieuwe generatie maar van het zelfde slag over klimaatverandering, tsunamis en de opwarming van de aarde en het zal wel weer 30 jaar duren tot dat ook die onzin uit de wereld is.

  Iets anders is het milieu want de mens is hard op weg om de schepping te vernietigen en ik adem graag over dertig jaar nog graag wel schone lucht in. Dus de discussie is in mijn ogen niet geheel onzin maar benoem het wat het is: niet klimaat, wel milieu.

  Liked by 1 persoon

 5. Water is de enige stof op aarde die uitzet bij bevriezing en krimpt bij verwarming.
  De westerste mens heeft zijn bijdrage aan klimaatbehoud al geleverd door minder kinderen te
  krijgen, en daar worden we voor gestraft door de politiek, daar lijkt het op, dat denk ik

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s