Nieuw

Orban maakt Merkel duidelijk: “We willen geen centraal imperium terug”

Viktor Orban (Foto: Balázs Szecsődi)

Tijdens de ontmoeting met Angela Merkel op donderdag heeft Orban opnieuw duidelijk gemaakt dat de machtsconstellatie na de EU-verkiezingen eind mei anders zou zijn. Orban zei dat men men in geen geval een imperium terug zou willen hebben.

Sinds 2015 verzetten de V4-staten zich tegen de pogingen van Merkel om de verwoestende misstappen van haar interne vluchtelingencrisis onder deze landen te verspreiden. Hij verwacht een versterking van de partijen die kritisch staan tegenover migratie, zo benadrukte de Hongaarse premier Orbán tijdens de ontmoeting met vertegenwoordigers van de Visegrad-staten (V4) Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije in Bratislava, Slowakije.

– Men kan discussiëren over verschillende vormen van democratie – links-liberaal, niet links-liberaal, christelijk – maar wat men nooit mag vergeten zijn de mensen, de demo’s, zei Orban, naar verluidt in een persbericht van zijn regering op kormany.hn.

– Als we de wil van de Europese burgers zouden negeren, zouden we geen Europese Unie opbouwen, maar een imperium, en zouden we ons bevinden waar we dertig jaar geleden waren: In opstand tegen de bevelen van een centraal imperium. De V4-landen wisten heel goed wat het betekende om gedomineerd te worden door een groot imperium en waren niet van plan om daarnaar terug te keren, aldus de woorden van Orbán, vermoedelijk geadresseerd aan Merkel en de democratisch nooit gelegitimeerde moloch in Brussel.

Bron:

Orban klärt Merkel auf: „Wir wollen kein zentrales Imperium zurück“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Orban maakt Merkel duidelijk: “We willen geen centraal imperium terug”

  1. Vanmorgen op de Duitse radio ,85%van de Duitsers zijn ontevreden over Trump, Wat ze van Merkel vinden wordt niet verteld ,die is door de media een soort van heilig verklaard .Het duurde in de jaren 40 ook lang voordat ze daar wakker werden ..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s