Nieuw

Chinese ambtenaren dwingen moslims varkensvlees te eten en alcohol te drinken

Chinese autoriteiten in het noordwestelijke deel van de provincie Xinjiang hebben varkensvlees uitgedeeld aan moslimhuishoudens tijdens het Chinese Nieuwjaarsfeest, ze hebben ook geprobeerd de moslims te ‘leren’ alcohol te drinken, varkensvlees te eten en deel te nemen aan traditionele Chinese culturele uitingen.

De inwoners van de autonome regio Xinjiang zeggen dat ambtenaren hen hadden uitgenodigd voor het diner om het nieuwe jaar van het varken te vieren, waar varkensvlees werd geserveerd en dat ze dreigden hen naar een herscholingskamp te sturen als ze weigerden om deel te nemen. De inspanningen om de Mohammedanen te leren varkensvlees te eten zouden eind vorig jaar zijn begonnen.

– De Kazachse mensen in Xinjiang hebben nooit varkensvlees gegeten. Sinds verleden jaar zijn sommige mensen gedwongen om varkensvlees te eten, zodat ze een festival kunnen vieren dat behoort tot de Han-Chinezen, zegt een etnische Kazachse ingezetene van Altay’s Qinggil.

Varkensvlees en alcohol zijn verboden door de islam, en de viering van Chinese festivals heeft wortels in de polytheïstische volksreligie, waaronder de boeddhistische iconografie. Moslims die dergelijke festivals eren, lopen het risico de onvergeeflijke zonde te begaan door meer dan één god te belijden.

– Moslims zoals wij, de Oeigoeren, de Hui en de Kazakken, doen dat niet. Maar mensen hebben Nieuwjaarsgedichten-coupletten aan de deuren van Oeigoer en Kazachse huishoudens gehangen en hen varkensvlees uitgedeeld, zegt Kesay.

– Ze zeggen dat als wij niet de gedichten of lantaarns ophangen, dat we ‘twee-gezichten’ zijn, en ze ons naar heropvoedingskampen sturen, zegt ze, toevoegend dat de ambtenaren sinds het einde van 2018 waren begonnen met het leveren van varkensvlees aan ongeveer 80 procent van de Kazachse huishoudens in de provincie Savan (in het Chinees, Shawan).

“Twee-gezichten” is een epithet dat door Chinese ambtenaren wordt gebruikt om Oeigoeren en andere etnische minderheidsgroepen aan te pakken die protesteren of weigeren mee te doen met Chinese culturele gebeurtenissen in de regio, met inbegrip van het groeiende gebruik van massa-detentie, het massaal scholieren van achtergelaten Oeigoerse kinderen om Mandarijn te spreken en de Communistische Partij te omhelzen, en “eenheid”-programma’s die met dwang door Han Chinese ambtenaren in de huizen van de etnische minderheid worden opgelegd.

Lees meer over de uitgebreide inspanningen van China om de islamitische bevolking te integreren hier:

Chinese Officials Force Muslims to Drink, Eat Pork At Festival

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Chinese ambtenaren dwingen moslims varkensvlees te eten en alcohol te drinken

 1. Pierre Van de Kletersteeg // februari 9, 2019 om 08:53 //

  Denkend aan de Yezedis en Christenen en Koerden in Syrie en Irak en Turkije: Goegedaan Chineesjes! Dan leren ze eens hoe het is van de ändere kant” ervaren!!

  Like

 2. antiislamnu // februari 9, 2019 om 10:53 //

  Prima actie ook hier in lopen die Chinezen weer voor op

  Like

 3. Frans Gerards // februari 9, 2019 om 11:24 //

  Maar je moet wel respecteren dat ze hun eigen soort niet eten. Het zijn geen kannibalen.

  Like

 4. Krijg je zomaar een ideologie opgedrongen….
  Maakt niet uit welke of wat voor ideologie is, ze hebben allemaal dezelfde karakteristieken.

  Dat moslims dat met hun gebrekkig verstand niet begrijpen, is hun probleem.
  Wie zo weinig bijdraagt voor het mensenras als geheel, heeft het recht niet andere beschavingen te confronteren met hun achterlijke aanwezigheid.

  Nog even en ik ga daar wonen.
  Ik mis de mooie Chineesjes die vroeger overal foto’s van trokken.

  Like

 5. syberspees // februari 9, 2019 om 18:30 //

  HEIL CHINA! Deze mensen hebben het tenminste begrepen!

  Like

 6. Als ze het varkensvlees alleen maar uitdelen, dan wordt het toch niet gegeten en weggegooid; zonde van het vlees

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s