Nieuw

80% in Zwitserse gevangenissen zijn buitenlanders

Het aantal gevangenen in Zwitserland is in dertig jaar tijd met 50% toegenomen. Volgens gegevens die dinsdag door het Bundesamt für Statistik gepubliceerd zijn, vertegenwoordigen buitenlandse gevangenen met verblijfplaats buiten Zwitserland nu meer dan de helft (52%) van de gevangenispopulatie.

Het aantal gevangenen per 100.000 inwoners is gestegen van 70 in 1988 tot 82 in 2017. Gedurende deze dertig jaar vertegenwoordigden de Zwitsers gemiddeld 24% van de mensen in voorarrest of veiligheidsdetentie. Vreemdelingen met woonplaats in Zwitserland en buitenlanders met woonplaats in het buitenland namen respectievelijk 31% en 45% van het totaal voor hun rekening.

Het aantal gedetineerden steeg van 4621 naar 6907 (+50%) tussen 1988 en 2017. De belangrijkste stijgingen deden zich voor bij de vervroegde uitvoering van straffen en maatregelen en bij de handhaving van dwangmaatregelen, volgens de Vreemdelingenwet, met respectievelijk 765 en 197 meer gedetineerden (+282% en +328%).

Buitenlanders meer vertegenwoordigd
In de eerste van de drie decennia tussen 1988 en 2017 waren de Zwitsers in voorlopige hechtenis goed voor 31% van de beroepsbevolking (in 1989 zelfs voor 44%). Vreemdelingen die in Zwitserland verblijven (inclusief asielzoekers) en buitenlanders die in het buitenland verblijven, vertegenwoordigden respectievelijk 28% en 41% van het totaal.

In het tweede decennium daalde het aandeel Zwitserse gevangenen met 11 punten tot 20%. Van hun kant zijn beide categorieën buitenlanders toegenomen: degenen die in Zwitserland wonen, waren goed voor 37%, terwijl degenen die in het buitenland wonen nu 43% van het totaal uitmaken.

Tot slot is het aandeel van de Zwitserse gevangenen in het derde decennium stabiel gebleven op 20%. Het percentage buitenlandse gedetineerden die in Zwitserland verblijven, vertegenwoordigde 28% van het totaal (net als in het eerste decennium), maar buitenlandse gedetineerden die in het buitenland verblijven, vertegenwoordigden nu meer dan de helft van het totale aantal (52%).

Bron:

Le nombre de détenus en Suisse a augmenté de 50% en trente ans

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10064 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s