Nieuw

Zwitserland: Acht van de tien in de gevangenissen van het land hebben een buitenlandse achtergrond

Gevangenis in Zwitserland.

Het aantal en het aandeel van gedetineerden met een buitenlandse achtergrond in Zwitserse gevangenissen is de laatste jaren sterk toegenomen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat maar liefst 80 procent van alle gevangenen in het land buitenlanders zijn.

Op dinsdag publiceerde Zwitserland officiële statistieken waaruit blijkt dat het aantal gevangenen in het Alpenland tussen 1988 en 2017 met 50 procent is toegenomen, meldt Radio Télévision Suisse.

Tussen 1988 en 2017 had gemiddeld 24 procent van de gedetineerden een Zwitsers staatsburgerschap, 31 procent waren migranten die zich in het land hadden gevestigd en 45 procent waren buitenlanders zonder een band met Zwitserland.

Uit de nieuwe statistieken blijkt dat tussen 2007 en 2017 het aandeel van de gevangenen met de Zwitserse nationaliteit 20 procent bedraagt, 28 procent zijn migranten die zich in het land hebben gevestigd en de overige 52 procent zijn buitenlanders die geen binding met het land hebben.

Deporteerde meer dan 1.000 criminele migranten
Terwijl andere Europese landen het moeilijk vinden om uitzettingen uit te voeren, heeft Zwitserland aangetoond dat dit mogelijk is. In 2017 werden meer dan 1.000 criminele migranten naar hun thuisland uitgezet.

Oververtegenwoordiging in buurlanden
In verschillende Europese landen wordt vastgesteld dat immigranten oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit. In buurland Duitsland werd in 2017 vastgesteld dat bijna de helft van alle verdachten van misdrijven in de hoofdstad een buitenlandse achtergrond had.

In de onderstaande tabel heeft de krant een aantal officiële misdaadstatistieken van 2016 in Berlijn samengesteld over onder andere diefstallen en drugshandel, waarvoor buitenlanders oververtegenwoordigd zijn als verdacht van de misdaden.

Zakkenrollen – 90,7%
Heroïnehandel – 84,9%
Autodiefstal – 79,60%
Overige voertuigdiefstal – 73,10%
Cannabishandel – 62,5%
Fraude – 58,90%
Valsmunterij- 58,30%
Witwassen van geld – 54,90%
Winkeldiefstal – 54.30%
Heling – 53,90%
Woninginbraak – 52,2%

Ook in Oostenrijk zijn immigranten sterk oververtegenwoordigd in de misdaadstatistieken. Vorig jaar vestigde de Oostenrijkse Kronen Zeitung de aandacht op cijfers uit 2018, waaruit blijkt dat bijna de helft van alle verdachte daders in het land een buitenlandse achtergrond had. In de hoofdstad Wenen is het zelfs nog meer – meer dan de helft van alle verdachten had een buitenlandse achtergrond.

Bron:

Le nombre de détenus en Suisse a augmenté de 50% en trente ans
Schweiz: Åtta av tio i landets fängelser har utländsk bakgrund

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Zwitserland: Acht van de tien in de gevangenissen van het land hebben een buitenlandse achtergrond

 1. In welk West Europees land is dat niet.

  Like

 2. vonpuffelen // februari 8, 2019 om 17:10 //

  Getal is waarschijnlijk ook nog naar beneden afgerond.

  Like

 3. niks nieuws, was 20 jaar geleden hier ook al, heb er van verteld in het verleden.

  Like

 4. CurvedAir Bellair // februari 8, 2019 om 18:25 //

  Het is mij niet bekend waar ‘hier’ is, @ jtprf, maar als het over NL gaat kan ik dat beamen. Vijfentwintig procent van de bevolking (de ijverig geïmporteerde onderlaag) veroorzaakt 80 % van de gevangenisbevolking, een veelzeggend cijfer wat ook nog eens ondersteund wordt door programma’s als ‘Opsporing Verzocht’.

  Zelfs op plaatsen waar je het wellicht niet verwacht. Midden in NL, en wel in Den Dolder, is er behalve een uitgebreide opvang voor psychisch gestoorden óók een opvang voor jeugdige criminelen, ‘De Enghe’. Door een medewerker werd er verklaard dat 8 op de 10 gedetineerden van niet-westerse komaf zijn, en dat al vele jaren geleden. Hier bevinden zich geen zwakzinnige gekleurde proleetjes die een pakje shag gestolen hebben, maar moordenaars en verkrachters.

  Like

 5. Pierre Van de Kletersteeg // februari 9, 2019 om 09:02 //

  Wat kan je verwachten? Na 60 generaties inteelt, geen geweten meer, geen morele standaards, en laag IQ

  Like

 6. @CurvedAir Bellair, ja hier in NL

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s