Nieuw

Wrede moord op een ambtenaar, deportatie onmogelijk

Foto: Ter illustratie. Bron: Freeimages / Auteur: Flavio Takemoto

Het was niet de eerste keer op die dag dat de verdachte de districtsraad van Dornbirn binnenkwam. Het was ook niet de eerste keer die dag dat de asielzoeker luidkeels zijn woede en rauwheid uitsprak. Maar deze keer zou de reis naar de autoriteiten fataal zijn, een 50-jarige man zou met zijn leven betalen. Nu werd de verdere achtergrond van de bloedige moord op woensdagmiddag in het Dornbirner Amtshaus bekend.

De 33-jarige vermeende dader was om 15.15 uur het gebouw aan de Klaudiastraße in Dornbirn binnengegaan – met een mes dat hij even later trok. Soner O. viel het 50-jarige hoofd van bureau Alexander A. aan, voor wie er geen redding was. Het slachtoffer bezweek aan zijn verwondingen terwijl de vermeende aanvaller vluchtte.

Deze man – geboren in Vorarlberg – had in het verleden al verschillende criminele optredens gehad en was dus geen vreemde meer voor de politie. Verschillende inbraken, drugsmisbruik en mishandeling staan ​​op het account van de verdachte. In 2009 werd daarom zelfs een verblijfsverbod tegen de man uitgesproken, in 2010 verliet hij Oostenrijk – maar Soner O. keerde dit jaar illegaal terug en diende uiteindelijk op 7 januari zelfs een asielaanvraag in.

Als een militiesupporter doodde Turkse soldaten

De reden voor het verzoek om te blijven: Zoals de verdachte verklaart, was hij lid geweest van een Koerdische militie en had hij Turkse soldaten neergeschoten in de strijd, zoals krone.at kon achterhalen. Hij beweert dat de 33-jarige in Turkije met de doodstraf wordt bedreigd. Alleen is de doodstraf in Turkije in 2004 afgeschaft, ook in de staat van beleg. De dood vond het 50-jarige hoofd van de districtsautoriteit. Na de bloederige daad ging de verdachte te voet op weg, een directe zoek- en helikopterbetrokkenheid werd geïnitieerd.

Na slechts ongeveer 30 minuten klikte voor de vermeende Messerangreifer bij het Kulturhaus Dornbirn de handboeien en werd hij vervolgens overgedragen aan het Staatsbureau voor strafrechtelijk onderzoek Bregenz. In het geval van een veroordeling van de vermeende dader – bijvoorbeeld wegens moord – kan een deportatie naar Turkije echter moeilijk blijken te zijn: President Recep Tayyip Erdogan voert een harde lijn tegen Koerdische strijders en had vorig jaar al meerdere malen aangekondigd dat hij de doodstraf in zijn land opnieuw wilde invoeren als er een meerderheid in het parlement zou zijn.

Repatriëring van criminele vluchtelingen
Onlangs kwam het onderwerp deportatie weer op de voorgrond: vice-kanselier Heinz-Christian Strache (FPÖ) was bijvoorbeeld sceptisch over het feit dat het op dit moment alleen mogelijk is om vluchtelingen die zeer ernstige misdrijven hebben gepleegd – zoals moord – te repatriëren en drong aan op een wijziging van de verordening. Hij kreeg ook steun van bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP).

Bron:

Grausamer Beamten-Mord, Abschiebung aber unmöglich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Wrede moord op een ambtenaar, deportatie onmogelijk

  1. Ik zou hem gewoon van een alp af pleuren. Roovogels en roofdieren zat die de restanten opvreten. Wees nu eens niet zo tolerant tegen die moordenaars. Van mij mag de doodstraf gelijk weer ingevoerd worden. Ruimt mooi op.

    Like

  2. Marcelina // februari 9, 2019 om 10:42 //

    Deze misdadiger was al vanwege ernstig misdrijven het land uitgewezen, maasr is via mensensmokkel weer teruggekomen. Éenmaal in het land, na dat hij weer als vluchteling zich liet registreren genoot hij met onmiddellijke ingang de internationale beschermstatus.

    Deze moord was dan ook een wraakactie tegen de ambtenaar, die jaren geleden betrokken was bij zijn uitzetting en nu laatst weigerde de man een uitkering te verschaffen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s