Nieuw

Nigel’s Comeback: Brexit-partij erkend door de kiescommissie

Foto: Nigel Farage. Bron: Wikimedia Commens. Auteur: Gage Skidmore.

Na het Brexit referendum trok Nigel Farage zich terug als leider van UKIP met juichende toespraken dat zijn levenswerk er op zat en er gewonnen was. Het was op zijn zachtst gezegd wat naïef om te veronderstellen dat de EU-lite het er zomaar bij zou laten zitten.

Niet Brexiteer Boris Johnson werd premier van het VK. maar de remainer Theresa May. Het eerste dat die deed was nieuwe verkiezingen organiseren om zo de parlementaire meerderheid voor die Brexit te verspelen, die verkiezingen waren onnodig. Nog zag Farage niet wat voor spel er gespeeld werd.

Nu heeft hij nog maar een paar maanden de tijd om iets op poten te zetten. En dat is normaal gesproken te kort.

Breitbart:

De Britse kiescommissie heeft de Brexit-partij officieel erkend als een officiële en legale politieke partij in het Verenigd Koninkrijk, waarvan de leider van Brexit, Nigel Farage, heeft gezegd dat het een kracht is om terug te vechten tegen het verraad van het referendum van 2016.

Met het oog op de groeiende kans dat de Britse regering de wil van het Britse volk verraadt en er niet in slaagt het Verenigd Koninkrijk – geheel of gedeeltelijk – uit de Europese Unie te trekken, zal de nieuwe partij campagne voeren om ervoor te zorgen dat Groot-Brittannië het politieke blok verlaat.

Over zijn redenering achter zijn terugkeer naar de frontliniepolitiek, nadat hij het afgelopen jaar een groot deel van de campagne met een partijoverschrijdende pro-Brexit-groep had gevoerd – schreef de heer Farage vrijdag: “De partij werd opgericht met mijn volledige steun en met de bedoeling om aan de Europese verkiezingen op 23 mei deel te nemen als Brexit op dat moment nog niet is geleverd.

“Ik heb al vele malen duidelijk gemaakt dat ik niet aan de zijlijn zal blijven staan en niets zal doen als de uitslag van het referendum wordt verraden, dus mocht deze verkiezing moeten worden aangevochten, dan zal ik me kandidaat stellen voor de Brexit-partij en zal ik alles geven dat ik heb”.

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s