Nieuw

Integratie-onwil – “De meeste migranten zijn niet geïnteresseerd”

hoofddoek, Foto: JosvdV / pixabay.com

De voorzitter van de Duitse vereniging van steden en gemeenten betwijfelt de bereidheid om migranten te integreren: volgens zijn observatie is slechts een verwaarloosbaar percentage geïnteresseerd in integratie in de samenleving. De CSU politicus klaagt dat “taalcursussen worden overgeslagen of dat de eisen van de autoriteiten niet worden nageleefd”.

Uwe Brandl vertelde Die Welt dat hij het onderwerp integratie als “zeer ambivalent” zag. Hij is sinds 25 jaar burgemeester van een Beierse gemeente en sinds 2018 voorzitter van de Duitse vereniging van steden en gemeenten. De structuren om migranten te leveren en te verzorgen werken wel, maar: “Functionerende integratie vereist ook de wil om actief deel te nemen”, waarschuwt de 59-jarige.

“De meerderheid van de immigranten is niet geïnteresseerd in onze aanbiedingen”, zegt Brandl. In het interview met “Die Welt” schetst hij een somber beeld: “Eigenlijk moet er alles aan gedaan worden om mensen meteen aan het werk te krijgen. Dat zou de beste school zijn om ons sociale systeem en onze taal te leren kennen. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal het merendeel van de immigranten echter op de lange termijn in de sociale hangmatten blijven luieren.

Bron:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Integratie-onwil – “De meeste migranten zijn niet geïnteresseerd”

  1. Bij de opleidingen voor zorginstellingen/verpleging kun je geen 1 turk vinden.

    Like

  2. Buitenlanders naar school toe is een complete flop geworden, van daar reorganisaties op de werkvloeren en kunnen boventalligen een gratis opleiding doen om zo het onderwijs te financieren.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s