Nieuw

Gele Hesjes activist: Macron creëert een “Generatie van politietegenstanders”.

De “gele vest”-activist Jérôme Rodrigues heeft ernstige beschuldigingen geuit tegen de Franse regering en de politie. President Macron creëert een hele “generatie van politie tegenstanders”, zei Rodrigues tegen AFP.

Jérôme Rodrigues, een “gele vest” activist die ernstig gewond raakte aan een oog, heeft ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van de Franse regering en de politie.

President Emmanuel Macron creëert een hele “generatie van politie tegenstanders” door het gebruik van controversiële rubberen munitie en andere gevaarlijke wapens tegen demonstranten, zei Rodrigues in een video-interview met AFP persbureau voor de 13e “Yellow Vests” protestdag op zaterdag.

Macron is verantwoordelijk voor “vernielde levens”, benadrukte de werkloze koopman met betrekking tot talrijke demonstranten die klagen over ernstige verwondingen veroorzaakt door politiegeweld.

Afgelopen zaterdag was de 39-jarige ernstig gewond geraakt aan het rechteroog tijdens de “Yellow Vest”-protesten in Parijs en was hij het zicht kwijtgeraakt. Hij schrijft dit toe aan een rubberen kogel van de politie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken verwerpt deze verklaring, maar de politie onderzoekt deze intern. (we hebben het duidelijk op beeld, de politie liegt, Fub)

Rodrigues zei zijn 13-jarige dochter politieagenten sinds het incident had afwijst. Ze zat voor de televisie en zag live hoe haar vader werd geraakt. “Ze is het zat,” zei de zoon van een Franse moeder en een Portugese vader.

De “gele vest” activist van het eerste uur noemt zichzelf een “pacifist”. Hij roept op tot vreedzame demonstraties en gaat de straat op voor meer sociaal welzijn en het beëindigen van de privileges van de heersende klassen.

Zijn verwonding heeft Rodrigues tot een symbolische figuur gemaakt in de protestbeweging, die al bijna drie maanden het aftreden van Macron eist. Zaterdag zijn er in het hele land nieuwe protesten gepland. Volgens de autoriteiten hebben bijna 60.000 mensen een week geleden deelgenomen. (wat gelul is, want op alle beelden zijn de 80.000 ingezette agenten ruim in de minderheid, Fub)

Bron:

„Gelbwesten“-Aktivist: Macron schafft „Generation von Polizei-Gegnern“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on Gele Hesjes activist: Macron creëert een “Generatie van politietegenstanders”.

 1. antiislamnu // februari 8, 2019 om 22:28 //

  Ja wie de media in zijn macht heeft is altijd winnaar dat hebben onze dictators zelfs vast gelegd bij wet zie marakechpackt

  Liked by 1 persoon

 2. Hand van de Gele Hesjes zojuist opgeblazen, eraf door handgranaat van de politie.

  Liked by 1 persoon

 3. Daar denkt die dus niet bij na, wat zijn onbekwaamheid als president nog maar eens benadrukt.
  Uw (Duitse) plannen zullen falen.

  Like

 4. Deze voormalige werknemer van de Rotchilds heeft maar 1 opdracht,Slaat ze neergoeschiks of kwaadschiks.
  Deze laffe Kwallebak kwam in eens op de proppen terwijl hij nooit in de Franse Politiek had gezeten en passeerde iedereen (RAAR HE)net als bij Rutte want ook daar werden tegenstanders uitgeschakeld door tellingen te stoppen en dan de volgende dag verder te gaan(he VAN AERTSEN).
  DUS GRAAG BEWAKING BIJ HET TELLEN EN GEEN MOMENT UIT HET OOG VERLIEZEN PVV EN PVD.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s