Nieuw

Afghaanse moeder die haar kinderen mishandelde krijgt kortere straf – wist niet dat dit illegaal was

Een vrouw is veroordeeld wegens het meerdere jaren herhaaldelijk slaan van haar kinderen. De vrouw komt uit Afghanistan en zegt dat ze niet wist dat kindermishandeling in Zweden illegaal was – een argument voor de districtsrechtbank in Solna om haar straf te verkorten.

Het Zweedse tijdschrift Metro meldt dat de familie oorspronkelijk uit Afghanistan komt en enige tijd in Iran leefde voordat ze eind 2015 als vluchtelingen naar Zweden kwam. In oktober hebben enkele van de kinderen de politie gealarmeerd dat ze geslagen werden en werd de moeder gearresteerd om daarna vervolgd te worden.

De moeder, die in de dertig is, werd ervan beschuldigd dat ze de drie dochters van het gezin jarenlang en op verschillende plaatsen in Zweden waar het gezin heeft gewoond, heeft geslagen. De moeder ontkende de misdaden, ook al gaf ze toe dat ze de kinderen had geslagen om hen op te voeden.

Ze stelt dat het in Afghanistan en Iran zowel legaal als gebruikelijk is om hun kinderen te slaan, en dat niemand daar bezwaar tegen heeft. Ze zegt dat ze niet wist dat het in Zweden verboden is en dat niemand haar dat heeft verteld. Ze zegt dat ze meestal in huis wordt gehouden en dat ze ook analfabeet is.

Om deze redenen is zij van mening dat zij niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de mishandelingen.

– Het is een nogal ongebruikelijk argument dat meestal niet gehoord wordt, omdat men verwacht wordt de wetgeving te kennen die bestaat in het land waar men zich bevindt, zegt aanklager Carolina Frohm tegen Metro.

De moeder is nu veroordeeld wegens twee gevallen van grove vrijheidsberoving, een geval van zware mishandeling en een geval van geringe mishandeling. De rechtbank stelt dat ze haar kinderen bij tal van gelegenheden heeft geslagen en dat ze zich niet kan onttrekken aan de verantwoordelijkheid voor haar daden. Aan de andere kant krijgt ze een minder zware straf omdat de rechtbank er rekening mee houdt dat de vrouw uit landen komt waar het slaan van kinderen legaal is en dat ze sinds haar komst naar zweden slecht contact heeft gehad met de Zweedse samenleving.

De vrouw wordt veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en voorwaardelijke invrijheidstelling, maar niet tot een gevangenisstraf, omdat ze al enkele maanden in gevangenis zat. Ze moet ook een schadevergoeding betalen aan haar dochters.

Bron:

Straff kortas: Mamma visste inte att barnaga var förbjudet i Sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Afghaanse moeder die haar kinderen mishandelde krijgt kortere straf – wist niet dat dit illegaal was

  1. Pierre Van de Kletersteeg // februari 9, 2019 om 08:47 //

    ..en nou de afghaanse mannen vertellen dat je echt geen Zweedse meiden mag verkrachten, ook al zijn ze geen moslims……

    Het niet kennen van de wet is geen reden om strafvervolging te ontlopen

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s