Nieuw

Orban: “Zodra de verkiezingen hebben plaatsgevonden, zal de Europese Unie niet meer hetzelfde zijn als voorheen”

Foto: De premier van Hongarije, Viktor Orban, houdt een toespraak. Bron: European People's Party / Flickr.

Er mogen geen belangrijke beslissingen worden genomen vóór de Europese parlementsverkiezingen “wanneer de Europese burgers hun keuze zullen maken”, aldus premier Viktor Orban tijdens een bijeenkomst van de premiers van de Visegrad-groep en de Duitse bondskanselier Angela Merkel op donderdag.

De samenwerking tussen de V4 en Duitsland moet na de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei worden voortgezet, vertelde Orban de pers na de top. De gesprekken werden gekenmerkt door “een positieve en oprechte toon”, voegde hij eraan toe.

Orban zei dat de deelnemers aan de bijeenkomst de “kernstaten” van de EU waren geweest, landen die “opvallen door hun prestaties”.

– Op basis van hun overheidsschuld, begrotingstekort, export, werkloosheid en structurele hervormingen vormen zij de kernstaten van Europa en, aangevuld met Duitsland, de economische motor van Europa, aldus Orban. De deelnemers aan de bijeenkomst waren het eens over de noodzaak van een sterk Europa en beloofden daartoe samen te werken, aldus de minister-president.

De Europese Unie “zal niet meer hetzelfde zijn als voorheen” zodra de verkiezingen hebben plaatsgevonden, zei hij. Orban benadrukte dat “wij een democratische EU willen” en voegde daaraan toe dat “het karakter en de richting van de EU door het volk zullen worden bepaald”.

– We kunnen discussiëren over de vraag of democratie liberaal, onliberaal of christelijk moet zijn, maar het volk kan niet worden weggelaten uit de formule, zei Orban en verklaarde:

– Als we de wil van de Europese burgers zouden veronachtzamen, zouden we geen Europese Unie opbouwen, maar een imperium en zouden we teruggaan naar waar we dertig jaar geleden begonnen toen we in opstand kwamen tegen de instructies van het hoofdkwartier van dat imperium.

– De EU-leden hebben verschillende standpunten over de wereld en het was vooral de migratie die deze verschillen aan het licht heeft gebracht. Maar dat is goed.

– Omdat verscheidenheid een troef is voor de EU, voegde hij eraan toe.

Op een andere vraag zei Orban dat:

– 80 procent van de EU-middelen die Hongarije ontvangt, gaat terug naar de landen waar ze vandaan komen, dus we zullen geen represailles accepteren.

Hij vervolgde met te zeggen dat Europese biedingen openstonden voor alle Europese bedrijven.

Orban zei dat hij maandag in Boedapest een ontmoeting zou hebben met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo voor besprekingen in Boedapest, met “militaire en veiligheidskwesties op de agenda” met speciale aandacht voor Oekraïne. Hij zei dat Oekraïne een “belangrijk buurland” is, maar voegde eraan toe dat “de positie van Hongarije moeilijkheden veroorzaakt in de samenwerking tussen Oekraïne en de NAVO”. Hij zei ook dat:

– Terwijl Hongarije een pro-Oekraïense regering heeft, is de Oekraïense regering anti-Hongaars, wat conflicten veroorzaakt.

Bron:

Orban: No decisions should be made before the European elections

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.110 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7706 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Orban: “Zodra de verkiezingen hebben plaatsgevonden, zal de Europese Unie niet meer hetzelfde zijn als voorheen”

 1. Duchesne // februari 8, 2019 om 13:20 //

  Eigenlijk is het heel simpel: “kiest” het westelijk deel van Europa voor verder genetisch afval immigratie zal het oostelijke deel zich afscheiden….

  Feitelijk is deze “verkiezing” een breekpunt, en het is opvallend hoe vuil de Nedelandse pers omgaat met Italie en Hongarije….volgend mij moeten er heel veel perskaarten permanent worden afgeponst op bijltjesdag.

  Liked by 1 persoon

 2. syberspees // februari 8, 2019 om 14:42 //

  Als het westelijke deel van europa niet heel gauw normaal gaat doen, hebben we binnenkort dus een een hele lange berlijnse muur.

  Like

 3. Marcelina // februari 8, 2019 om 15:58 //

  Dat de Nederlandse pers op deze smerige manier Hongarije zonder de feiten te controleren te besmeuren is een afspiegeling van het niveau van de Nederlandse regering. Om de pers ondersteuning te geven hebben ze ook nog een Pitbull aangesteld, die met haar negatieve lezingen en presentaties over Hongarije zo wel in Nederland als in het buitenland als een vampier door het leven gaat, heet Sargentini. Tot zo lang je de Brusselse hielen likt, hoef je je de wantoestanden in je eigen land niet te verantwoorden.

  Like

 4. @Duchesne, deze verkiezing is inderdaad cruciaal.
  Dat zie je aan de hoeveelheid nonsens dat de MSM op tv verspreid om de focus hopeloos te verleggen. (klimaatmarsen)

  Had ik een hele tijd geleden ook eens niet gezegd dat we niet mogen vergeten dat de Groenen de stad Antwerpen symbolisch gijzelden door een menselijke ketting van moslima’s te vormen?

  Naar eigen zeggen om verbinding te symboliseren.
  Dat die daar mee weg komen is onverantwoord.
  En net hierdoor, gaan die groenen verder en gijzelen ze uw kinderen om deel te nemen aan potentieel gevaarlijke klimaatmarsen waar wij als land geen invloed op hebben.
  Die kinderen zijn dus hopeloos geïndoctrineerd door de scholen.
  Dat is een misdaad tegen de mensheid, en verdere polarisatie van onze rechten als EU-burger.

  Like

 5. Laat ons hopen dat de mensen zich niet meer laten vangen.
  Ik denk zelfs dat de Groenen het warm krijgen, want hun klimaat-trollenleger, heeft geen stemrecht.
  De brainwashing loopt achter op schema.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s