Nieuw

“Onnaceptabele provocatie” – Italiaanse populisten trollen Frans establishment door ontmoeting met Gele Hesjes

Di Maio met leiders van de Gele Hesjes (twitter)

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met woede gereageerd nadat de populistische Italiaanse vice-premier Luigi Di Maio een ontmoeting had met de Franse Gele Hesjes, die de bijeenkomst een “onaanvaardbare provocatie” noemde.

Di Maio, wiens anti-establishment Five Star Movement (M5S) partij Italië regeert in een coalitie met de rechts-populistische Lega, ontmoette de leider van de Gele Hesje Christophe Chalençon en kandidaten voor het Europees Parlement van de anti-regeringsbeweging op dinsdag.

De vice-premier deelde een foto op Instagram van de ontmoeting, schrijvend,

“Vandaag hebben we met Alessandro Di Battista [collega M5S politicus] een reis naar Frankrijk gemaakt en hebben we de leider van de gele vesten Cristophe Chalençon en de kandidaten bij de Europese verkiezingen ontmoet…..

“Dit is de souvenirfoto van deze prachtige bijeenkomst, de eerste van vele, waarin we spraken over onze landen, sociale rechten, milieu en directe democratie.

“De wind van verandering is de Alpen overgestoken. Ik herhaal. De wind van verandering is de Alpen overgestoken.”

De bijeenkomst komt nadat Di Maio de Gele Hesjes heeft aangesproken en in januari op zijn blog schreef: “Gele Vesten, niet verzwakken!

“In Frankrijk, net als in Italië, is de politiek doof geworden voor de behoeften van de burgers die buiten de belangrijkste beslissingen van het volk zijn gehouden. De kreet die sterk opstijgt van de Franse pleinen is uiteindelijk: ‘laten we meedoen!'”, schreef hij.

De woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei woensdag: “Deze nieuwe provocatie is niet aanvaardbaar tussen buurlanden en partners in de Europese Unie.

“De heer Di Maio, die regeringsverantwoordelijkheden heeft, moet ervoor waken om onze bilaterale betrekkingen niet door zijn herhaalde bemoeienissen te ondermijnen, in het belang van zowel Frankrijk als Italië,” voegde hij eraan toe.

Frankrijk en Italië hebben de afgelopen maanden beledigingen uitgewisseld in verband met migratie en budgetten. De Franse president Emmanuel Macron, de Franse globalist Emmanuel Macron, zei in een toespraak in juni dat het populisme en de anti-massamigratie sentiment zich over heel Europa verspreidde “als lepra”.

Lega leider Matteo Salvini, die ook de vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken van het land is, reageerde door Macron een hypocriet te noemen voor het afwijzen van migranten in zijn eigen land, en zei: “We mogen dan wel leprapopulisten zijn, maar ik zal pas naar hem luisteren als hij tienduizenden migranten verwelkomt, dan kunnen we praten”.

“De beledigingen van Macron hebben geen invloed op me, ze maken me sterk. Terwijl hij spreekt, ben ik vandaag aan het werk om de handel in illegale immigranten in de Middellandse Zee te stoppen en de villa’s te terug te nemen die door de maffia gestolen zijn van het Italiaanse volk, “voegde hij eraan toe.

“Sommigen spreken, anderen werken. Grote kussen!”

Bron:

‘Unacceptable Provocation’: Italian Populists Troll French Establishment by Meeting Yellow Vests

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on “Onnaceptabele provocatie” – Italiaanse populisten trollen Frans establishment door ontmoeting met Gele Hesjes

 1. Dat is de kracht van de EU.
  Die standvastige eensgezindheid en eindeloze harmonie. Niemand is ooit in staat dat onderlinge vertrouwen te ruïneren.

  Liked by 1 persoon

 2. @Rommel, ik neem aan dat dat sarcastisch is bedoeld.

  Het wordt tijd dat die Di Maio en Salvini samen ook eens naar Nederland komen om te praten met de PVV en FVD. Dat is weliswaar niet bijster beleefd tussen landen onderling maar Rutte is natuurlijk al wat langer niet meer in de positie om daar wat van te zeggen gezien zijn eigen onbeschofte houding tegen zijn eigen volk. Als je achter onze rug een verklaring van Marrakesh gaat of laat tekenen dan moet je verder zwijgen als Nederland achter jouw rug om een buitenlands Staatshoofd begroet.

  Like

 3. Republikein // februari 8, 2019 om 02:09 //

  Lijkt op Grillo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s