Nieuw

Hommeles onder links voor de EU-verkiezingen

De voormalige Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, nam uit protest ontslag toen zijn linkse regering tegen de referendumuitslag over een overeenkomst met de EU inging. Nu gaat hij met zijn nieuwe partij DiEM25 de verkiezingen in door in Duitsland Europees links en zijn oude partij aan te vallen.

– Er is geen echt Europees links meer over, zegt Yanis Varoufakis in een interview met Euractiv.

– Als Europees links verenigd, coherent en geciviliseerd zou zijn geweest, dan hadden we Diem25 niet gevormd, we hadden ons bij hen gevoegd. Nu zijn we tegen hen, wat erg pijnlijk is, gaat Varoufakis verder.

Yanis Varoufakis was voorheen de Griekse minister van Financiën in de linkse regeringspartij Syrizas die in 2015 aantrad.

Toen Griekenland door de EU voor een ultimatum werd gesteld voor het uitvoeren van een hervormingspakket om zijn schulden af te betalen, kondigde Varoufakis een referendum aan en beloofde zijn functie te verlaten als het volk voor het hervormingspakket zou stemmen.

61,5 procent stemde tegen het hervormingspakket, maar toen premier Alexis Tsipras besloot het hervormingspakket desondanks goed te keuren, nam Varoufakis toch ontslag.

In februari 2016 lanceerde Varoufakis in het Volksbühne theater in Berlijn de nieuwe Europese partij DiEM25. Het doel van de partij is om de EU te democratiseren, in de eerste plaats door de EU-instellingen te hervormen met onder andere meer transparantie.

Nu voor de EU-verkiezingen zegt Varoufakis dat links in Europa net zoals zijn voormalige partij Syriza is en “zijn volk de meest belachelijke bezuinigingspolitiek opdringt”, en “helemaal geen beleid hebben voor Europa”.

Dimitris Papadimoulis, vicevoorzitter van het Europees Parlement en vertegenwoordiger van Syriza in de fractie Europees Unitair Links, verwerpt de kritiek van zijn voormalige partijgenoot, die probeert “essentie van zijn naam te maken”.

– Hij vestigt zich in Duitsland omdat hij weet dat wij hem in Griekenland beter kennen en hij weet ook dat hij geen kans maakt om gekozen te worden, zegt Papadimoulis.

Bron:

Varoufakis: There is no real European Left, I am running against them

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Hommeles onder links voor de EU-verkiezingen

  1. De EU brengt armoede en ellende ,en onze kudt regering ook ,sinds het aantreden van Rutte als min president ,racen wij richting afgrond ,niks werkt nog ,zelfs ziekenhuizen”vallen om ,en nu volgen ook rechtbanken [Nieuwsuur] ,meer criminaliteit en minder rechtbanken en gevangenissen ,maar een overvloed aan leugens en volksverlakkerij !

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s