Nieuw

Eindelijk is-ie er dan: de menstruatie emoticon

De nieuwe menstruatie-emoticon ziet eruit als een bloeddruppel. Foto: Unicode Consortium.

De feministen in de zogenaamde liefdadigheidsorganisatie Plan International hebben hun wens voor een “menstruatie emoticon” ingewilligd gekregen en Unicode heeft beloofd om de maandbloeding in zijn internationale standaard voor de codering van grafische tekens en symbolen op te nemen.

Fenixx heeft eerder gemeld dat er in 2017 een campagne is gestart waarin feministen een “symbolische menstruatie emoticon” wilden introduceren. Rebecka Hallencreutz, een van de oprichtsters van de organisatie Menstruatie, een forum voor menstruatie, vond dat “het hoog tijd werd dat de menstruatie beter zichtbaar werd in de media”.

– Er zijn veel emoticons voor gemoedstoestanden die door bijna niemand gebruikt worden, zoals waterpolo. Tegelijkertijd zijn er 800 miljoen mensen die elke dag menstruatie hebben en er is helemaal geen symbool voor, zei Hallencreutz aan het begin van de campagne.

Het idee voor de campagne komt in principe van de zogenaamde liefdadigheidsorganisatie Plan International, die zegt dat ze het vermeende taboe willen doorbreken waarmee de menstruatie geassocieerd wordt en op woensdag kwam Unicode, die beslist over nieuwe grafische tekens, met de boodschap dat de nieuwe emoticon zal worden opgenomen in de volgende update van het tekensysteem.

– Het stuurt een krachtige boodschap dat we de stilte rond de menstruatie moeten doorbreken. Het is de hoogste tijd om het debat te openen en het bewustzijn te vergroten, zegt Mariann Eriksson, secretaris-generaal van Plan International in Zweden.

Bron:

Äntligen! Nu kommer mensemojin

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Eindelijk is-ie er dan: de menstruatie emoticon

  1. En ik wil een ‘stijve penis emoticon’, als man zijnde heb ik daar regelmatig last van, zelfs meer dan weekje in de maand. Het wordt tijd dat we dat taboe ook eens doorbreken en het bewustzijn vergroten.

    Like

  2. Scarface // februari 7, 2019 om 23:09 //

    Nou ja zeg, had dan een vol bloed tampon of maandverband genomen. Bij deze bloeddruppel denkt toch niemand aan ongesteldheid? Laffe hap.

    Like

  3. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s