Nieuw

De IKEA-moordenaar wil naar huis: “Hou er niet van” in Zweden te zijn

Na de dubbelmoord stak hij zichzelf in de maag maar overleefde - Foto: Politie Zweden.

De IKEA-moordenaar Abraham Ukbagabir houdt er niet van om in Zweden te zijn. Daarom doet hij nu een beroep op de regering om hem naar Eritrea terug te sturen, schrijft Aftonbladet.

De Eritreeër Abraham Ukbagabir, die in de zomer van 2015 de 55-jarige Carola Herlin en haar 28-jarige zoon Emil in IKEA in Västerås heeft vermoord, wil naar huis.

De reden hiervoor is dat hij het niet leuk vindt om in Zweden te zijn.

Daarom doet hij een beroep op de regering om naar huis te gaan.

“Ik ben van 2013 tot nu in Zweden, ik vind het niet leuk. Ik ben al zo’n 14 jaar weg van Eritrea en ik verlang ernaar om daarheen te gaan”, schrijft hij in zijn brief aan de regering, meldt het Zweedse dagblad Aftonbladet en wijst erop dat hij “100 procent” zeker is dat hij niet in Zweden wil blijven.

Abraham Ukbagabir heeft al eerder gevraagd om naar zijn land van herkomst te worden overgebracht, maar dat heeft men geweigerd.

Het was op 10 augustus 2015 dat Abraham Ukbagabir Carola en Emil Herlin in de IKEA in Västerås vermoordde. De toenmalige 35-jarige Eritreeër was kort daarvoor door de Migratiedienst op de hoogte gesteld van het feit dat hij niet in Zweden mocht blijven toen hij toesloeg. Na de dubbelmoord stak hij zichzelf in de maag, maar overleefde. Het idee was dat de moorden zoveel mogelijk aandacht zouden krijgen en koos hij daarom voor blanke slachtoffers. “Ze zagen er Zweeds uit”, verklaarde hij. De districtsrechtbank van Västmanland veroordeelde Abraham Ukbagabir tot levenslange gevangenisstraf en uitwijzing.

Bron:

Ikeamördaren vill åka hem: “Tycker inte om” att vara i Sverige

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s