Nieuw

De gouverneur van New Mexico haalt de troepen van de National Guard weg bij de grens met Mexico

De gouverneur van New Mexico beval de terugtrekking van de meerderheid van de Nationale Garde troepen van de staat van de grens van de VS met Mexico dinsdag, in een stap die President Trump uitdaagt.

Michelle Lujan Grisham kondigde de gedeeltelijke terugtrekking aan kort voor Trump’s State of the Union-toespraak. Haar Republikeinse voorganger stuurde de troepen van de Nationale Garde in april 2018 naar de grens op voorstel van Trump en 118 bleven daar vóór de omkering van dinsdag.

“New Mexico neemt niet deel aan de schertsvertoning van de president van grensangst door onze misbruikte nationale garde-troepen te misbruiken,” zei Lujan Grisham in een verklaring.

Tegelijkertijd zei de gouverneur dat een klein contingent – ongeveer een dozijn bewakers – in de zuidwestelijke hoek van de staat zal blijven om te helpen met humanitaire behoeften in een afgelegen corridor voor grensoverschrijdende immigratie. Ze mobiliseerde ook de staatspolitie om de lokale wetshandhaving te helpen.

Op afgelegen stukken van de grens van New Mexico met Mexico hebben grote aantallen Midden-Amerikaanse migranten zich de afgelopen maanden overgegeven aan de Amerikaanse autoriteiten.

Het Pentagon kondigde zondag aan dat het nog eens 3.750 manschappen naar de grens tussen de VS en Mexico zou sturen om prikkeldraad op te zetten en steun te verlenen aan de Douane en grensbescherming, waardoor het totale aantal op 4.350 komt.

Lujan Grisham reisde vorige maand naar de zuidelijke rand van New Mexico voor briefings van de National Guard and Customs and Border Protection, en legde uit dat ze de situatie voor zichzelf wilde zien.

AP >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10078 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on De gouverneur van New Mexico haalt de troepen van de National Guard weg bij de grens met Mexico

  1. KNETTERGEK // februari 8, 2019 om 10:03 //

    Amerika shoot to kill zou ik zeggen en mag ik ook mee doen please

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s