Nieuw

Zweedse leerlingen riskeren verwijdering van school bij sneeuwballenoorlog

Naarmate de feminisering van de samenleving voortschrijdt, worden de gevolgen daarvan steeds wijder verbreid. Op de Örnschool in Hylte heeft dit geleid tot het risico dat men van school verwijderd wordt indien men een sneeuwbal gooit.

Als je “Geschiedenis van de Scandinavische volkeren” (gepubliceerd in 1555) van Olaus Magnus leest, dan kun je lezen over hoe de Zweden de winter in het noorden doorbrachten met sneeuwballenoorlogen. Het was toen een minder fatale manier van oefenen voor de strijd en zowel jong als oud deden mee.

En zo heeft het zich in de geschiedenis verder voortgedaan, tot aan de feministische dagen waarin we nu leven. De meesten van ons kunnen zich waarschijnlijk nog wel de sneeuwbaloorlogvoering en het spel “meester van het complot” herinneren. Bovendien kunnen we ons ook nog herinneren hoe we elkaar met sneeuw inwreven als je de pech had tijdens een sneeuwballenoorlog door de ‘vijand’ gevangen te worden genomen.

Persoonlijk herinner ik me dat de enige keer dat volwassenen bezwaar maakten, was toen we de oorlog naar de school brachten – in de schoolgangen – of wanneer de vriezer van moeder werd gebruikt voor munitie (de hardgeknede ijsballen) die de volgende dag zouden worden gebruikt (ja, schade toebrengen aan de tegenstander was het idee).

Maar zo was het toen. Vandaag moeten de kinderen opgroeien tot sneeuwvlokken, niet tot hardgeknede ijsballen. Op de Örnsschool in Hyltehulp doet men alles om te voorkomen dat kinderen sneeuwballen gooien. Voorheen was er een verbod op het sneeuwballen gooien, maar dat hielp niet (goed gedaan kinderen, schijt aan de moderne ongeschoolde leraren en hun dwaasheden). Er werd driftig verder gegooid.

En dat kun je niet hebben. In feite is het zo vreselijk dat een student die bij een raam zat een ijsbal op zijn kanis kreeg en naar het gezondheidscentrum moest om gehecht te worden….. huilie huilie dan…. draag in plaats daarvan het litteken met trots en verlies je je gezichtsvermogen, heb je altijd nog een oog over om mee te zien.

Liever littekens, een hersenschudding of twee, wat gebroken armen en benen dan opgroeien als een watje van de sneeuwvlokkengeneratie.

Zou het niet beter zijn om te doen zoals Tyra Gunnarsson zegt (ze gaat in klas 7A in de genoemde school) en zich te richten op het verminderen van de verwondingen. Neem de sneeuwbaloorlog op in de gymnastiek, laat de leerkrachten deelnemen en help de kinderen de verschillende eigenschappen te ontwikkelen die uit de activiteit voortkomen.

Je leert om te werken in groepen, om orders te geven en te nemen, om vooruit te denken en om te plannen, met zo veel meer. Maar nee, nooit. Gunnel Fabricius, een lerares op de school, is van mening dat het beter is om te verbieden en te straffen (vijf dagen schorsing voor degene die een sneeuwbal gooit). Als je naar haar luistert lijkt het een sneeuwballenhel te zijn geweest en de school belegerd werd door sneeuwbalhooligans.

Als het op deze manier moet, organiseer jullie en vecht terug! Met sneeuwballen uiteraard, en ijsballen…. elke gevangene wordt door een sneeuwbad “geëxecuteerd”. Neem de macht over op de Örnschool!

Bron:

Elever riskerar avstängning vid snöbollskrig

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweedse leerlingen riskeren verwijdering van school bij sneeuwballenoorlog

 1. Mooie reden om wel sneeuwballen te gooien voor de pubers.
  Maar ik proef iets anders.
  Aangezien het op de middelbare scholen daar zwart ziet van de clans, zal het er wel eens op neer kunnen komen dat de gevechten vaak veel tegen 1 zijn.
  Maar om de olifant in de kamer te benoemen dat kan niet in Zweden.

  Like

 2. Wakkere Joost // februari 6, 2019 om 23:23 //

  Nou zo fijn vond ik het ook niet sneeuwballen gooien toen ik op school zat.
  Ik heb er een trauma aan over gehouden.Nee het het was geen pretje om naar school
  te gaan en zeker tijdens het wachten tot de deur openging en tijdens de pauzes.
  Wat een ellendige tijd was dat.En als je dan ook nog is een keer ingezeept werd
  had je het helemaal koud.Zodra er weer is sneeuw lag dacht ik nee he de gekte begint
  weer.En vergeet zeker niet de bullys die hun kans schoon zagen.Sindsdien heb ik een
  pesthekel aan sneeuw en kou.
  Nee dit is nu is eindelijk een goed idee.
  En dat heeft niks met betutteling te maken.Als er geknokt moest worden dan dorsten ze
  niet maar wel gluiperig van een afstand gooien en uit je buurt blijven.
  Nogmaals ik had er een pesthekel aan.Nog steeds!
  Als ik nu een groepje kinderen ziet sneeuwballen gooien bekruipt mij ware angst
  en loop ik nog liever een straatje om.LOL.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s