Nieuw

Los Angeles wordt geconfronteerd met een dodelijke door vlooien overgebrachte tyfusuitbraak

De stad Los Angeles, die wordt bestuurd door de Democraten, heeft te kampen met een uitbraak van een ‘middeleeuwse’ ziekte – de tyfus – die typisch is voor dakloze bevolkingsgroepen.

De uitbraak begon in oktober met 57 gevallen van de vlooien gedragen ziekte in het centrum van Los Angeles, niet in de regel een broeinest van zeldzame ziekten. Dat was rond 6 gevallen meer dan tijdens de zomer, allen gevonden bij mensen “die dakloos zijn”, volgens CNN.

Volgens L.A. volksgezondheidsambtenaren waren er in 2018 meer dan 120 gemelde gevallen van tyfus, en dat aantal is in de eerste maanden van 2019 gestaag toegenomen.

Een lokale NBC-vestiging zegt dat stadsambtenaren ervan uitgingen dat de ziekte grotendeels binnen de daklozenpopulatie zou blijven, maar de laatste tijd zijn er gevallen van tyfus opgedoken onder een onverwachte groep mensen: stadsambtenaren.

– Het voelde alsof iemand spoorwegbalken door mijn ogen en uit de achterkant van mijn nek duwde. Wie krijgt er in hemelsnaam tyfus? Het is een middeleeuwse ziekte die wordt veroorzaakt door vuilnis.

Greenwood speculeert dat ze tyfuskoorts kreeg van vlooien die op de ratten meekomen die af en toe de stadsgebouwen Los Angeles teisteren. Die vlooien krijgen op hun beurt tyfus van stapels vuilnis rondom daklozen kampementen in de stad.

– Er zijn ratten in het Stadhuis en het Stadhuis Oost. Er zijn enorme ratten en hun staart is even lang als hun lichaam, zegt Greenwood tegen NBC

Het kernprobleem is naar verluidt iets waar Los Angeles al meer dan een half decennium mee worstelt: ongebreidelde dakloosheid, gedreven door de stijgende kosten van levensonderhoud in L.A. en de “progressieve” aanpak van de gemeenteraad van L.A. om het toenemende aantal mensen dat buiten slaapt te bestrijden. De stad heeft verloederde panden ontruimd en weer in bezit genomen om de huizenmarkt voor de middenklasse uit te breiden en tegelijkertijd de politie aangespoord te stoppen met het ontruimen van daklozen-kampen, schrijft de L.A. Times.

Meer dan 55.000 mensen leven nu op straat in Los Angeles, een schokkende stijging van 75% sinds Garcetti in 2013 aantrad. Nog eens 55.000 daklozen wonen in gemeenschappen rond Los Angeles, zoals Pasadena, Long Beach en Glendale.

“Tijdens een hygiëneonderzoek in oktober 2017, identificeerden ambtenaren van de provinciale gezondheidszorg 222 kampen, waaronder 50 met 30 of meer mensen die er wonen. Deze uitschot-buitenposten hebben de basistermen van het stedelijke leven veranderd”, schrijft de L.A. Times.

In deze kampementen blijken tyfus en andere overdraagbare ziekten te gedijen.

Los Angeles zegt dat het van plan is om deze bevolkingsgroepen naar duurzame onderkomens te verplaatsen, maar ze hebben, schokkend genoeg, meer geld nodig. Tot die tijd krijgen de bewoners te horen dat ze hun huisdieren goed in de gaten moeten houden voor vlooien, en dat ze hun huizen moeten laten ontsmetten als ze denken dat ze een vlooienplaag hebben.

Bron:

Los Angeles Is Dealing With A Deadly, Flea-Borne Typhus Outbreak

(h/t Republikein)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Los Angeles wordt geconfronteerd met een dodelijke door vlooien overgebrachte tyfusuitbraak

 1. Gladiator // februari 6, 2019 om 16:42 //

  Als ze vanuit L.A. nu gewoon ff bellen met het vroegere IG farben te weten Bayer, BASF en vragen naar het wel bekende Zyclon B, grote “gaskamers” installeren, mensen erin en ontsmetten maar.

  Zo gepiept toch!!!!????

  Wat kunnen die zich daar in L.A. aanstellen om niets!!

  En ze hebben zelfs nog wel meegewerkt aan dat andere fabeltje hierover!! Of spreek ik nu in raadsels!!!?????

  Gladiator

  Like

 2. vonpuffelen // februari 6, 2019 om 19:48 //

  Zyklon B werd gebruikt tegen een soort typhus die door mensenluizen werd overgebracht ondanks de hardnekkige propaganda, typhus komt voor in meerdere smaken en mogelijk werkt het spul niet tegen anderen.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Typhus

  Like

 3. Republikein // februari 8, 2019 om 01:03 //

  Zit in de spaim, da’s niet fain.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s