Nieuw

Italiaanse premier in gesprek met Gele Hesjes – Macron’s regime noemt het een “ontoelaatbare provocatie”

Foto: Luigi Di Maio is de leider van de Vijfsterrenbeweging. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Mattia Luigi Nappi.

De Italiaanse premier Luigi Di Maio heeft een bezoek gebracht aan een van de leiders van de Gele Hesjes in Frankrijk. Nu krijgt hij felle kritiek van Emmanuel Macron’s regime.

Fenixx heeft al eerder geschreven over hoe Italiaanse toppolitici hun expliciete steun gaven aan de Gele Hesjes in Frankrijk. Minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zei onder andere dat hij “eerlijke burgers steunt die protesteren tegen een president die tegen zijn volk is”.

Deze week heeft de Italiaanse -premier, Luigi Di Maio, ook Christophe Chalençon bezocht, die wordt beschouwd als een van de leiders van de Gele Hesjes. Di Maio noemde de bijeenkomst “prachtig” en verklaarde dat “de wind van de veranderingen over de Alpen heeft gereisd”. Hij zei ook dat de Italiaanse regering en de Franse volksbeweging “veel standpunten en waarden delen als sociale rechten, directe democratie en het milieu”.

Chalençon was het met de Italiaanse minister eens. Tegelijkertijd kondigde hij aan dat er geen officiële samenwerking is tussen de partijen voorafgaand aan de EU-verkiezingen in mei 2019, iets wat eerder is gespeculeerd. Maar de Gele Hesjes zullen zich echter wel bij die verkiezingen met kandidaten opstellen.

Bron:

Italy’s deputy PM holds ‘beautiful meeting’ with senior gilets jaunes figure
Italy’s Di Maio Meeting With ’Yellow Vests’ is Provocation – French FM

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s