Nieuw

Saoedi-Arabië gaf wapens van de VS aan Al Qaida

Foto ter illustratie. Amerikaanse militairen testen een Javelin-antitankraket. Bron/Auteur FLICKR/THE U.S. ARMY

Saoedi-Arabië heeft wapens die het land van de Verenigde Staten heeft gekocht, doorgegeven aan islamistische terroristische groeperingen in Jemen.

CNN onthult in een rapportage dat Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten wapens van Amerikaanse makelij hebben doorgegeven naar naar islamistische groeperingen zoals al-Qaeda in de Jemenitische oorlog.

Andere salafistische organisaties zouden naar verluidt ook wapens hebben gekregen.

Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zouden de wapens moeten hebben gebruikt als een vorm van valuta om loyaliteit te “kopen” in Jemen.

De wapens zouden echter ook in handen moeten zijn gekomen van rebellen die gesteund worden door Iran. Zo wordt nu gevreesd dat Iran toegang heeft gekregen tot delicate Amerikaanse militaire technologie, die het leven van Amerikaanse troepen in andere conflictgebieden in gevaar kan brengen, schrijft CNN.

De actie zou in strijd zijn met de wapendeal die Saoedi-Arabië met de Verenigde Staten heeft. De kwestie wordt nu door de Amerikaanse autoriteiten onderzocht.

Bron:

Exclusive Report Sold to an ally, lost to an enemy

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s