Nieuw

Karl Marx’ Londense graf vernield in vermoedelijke hameraanval

Het graf van Karl Marx op de Londense Highgate begraafplaats is vernield in een gerichte aanval waardoor het monument op de Grade I-lijst “nooit meer hetzelfde zal zijn”.

De verdachte vernielde een marmeren plaquette die uit de oorspronkelijke grafsteen van Marx uit 1883 werd genomen en in het monument uit 1954 werd opgenomen.

Afbeeldingen van het beschadigde monument, dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt, laten zien wat een hamer lijkt te hebben aangericht aan de belettering van Marx’ naam en het marmer waarop het is aangebracht.

Ian Dungavell, de directeur van de Friends of Highgate Cemetery Trust, veroordeelde de aanval als “een verschrikkelijk ding om te doen” en een “bijzonder onarticuleuze vorm van politiek commentaar”, waarschuwend dat het graf permanent littekens zou oplopen.

Dungavell zei geen andere graven bij de begraafplaats bij de aanval waren beschadigd.

Tegen The Guardian zei hij: “Wij denken dat het opzettelijk gericht was tegen Karl Marx. Het was niet willekeurig. Je kunt aan de foto zien dat de persoon echt zijn best heeft gedaan om de naam van Karl Marx uit te wissen”.

Dungavell veroordeelde de aanval als een “bijzonder egoïstische daad”.

Het Marx-monument is sinds de installatie herhaaldelijk beschadigd.

zei Dungavell: “Het heeft in de loop der jaren veel controverse veroorzaakt. Het heeft overal met verf beklad. Er werd tegen gezongen, de bronzen buste aan de bovenkant is met touwen weggesleept en er was zelfs een pijpbom die in januari 1970 tot ontploffing werd gebracht en die de voorkant ervan beschadigde”.

Hij voegde eraan toe: “Dat is de enige troost – hij is niet vergeten”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10070 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Karl Marx’ Londense graf vernield in vermoedelijke hameraanval

  1. Opblazen, HEEL GOED! Het verdient de voorkeur om er bij te zeggen WAAROM!
    Moordideologie. Alles is geoorloofd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s