Nieuw

Frankrijk – vakbonden en Gele Hesjes demonstreren gezamenlijk

Te midden van de “gele vesten” protesten in Frankrijk, heeft de CGT vakbond opgeroepen om dinsdag een dag van actie te houden tegen “sociale ontberingen”. Stakingen worden verwacht in de publieke sector en bij de spoorwegen.

Tienduizenden mensen in Frankrijk hebben gereageerd op een oproep van de CGT-vakbond voor een dag tegen “sociale ontberingen”. De protesten van de vakbondsleden met hun rode vesten en vlaggen werden op dinsdag vergezeld door vertegenwoordigers van de “gele vesten” in Parijs en andere steden. Tot nu toe stonden ze sceptisch tegenover de vakbonden.

In Parijs gingen duizenden mensen de straat op. De demonstranten eisten hogere lonen en een herinvoering van de vermogensbelasting, die onder president Emmanuel Macron grotendeels was afgeschaft. De Eiffeltoren bleef gesloten voor toeristen omdat werknemers deelnamen aan de rally.

In Marseille in het zuiden van het land telde de prefectuur ongeveer 5200 demonstranten en in Lyon in het oosten van Frankrijk namen 4300 mensen deel. Er waren ook grote demonstraties in Straatsburg, Caen, Le Havre, Clermont-Ferrand, Tours en andere steden.

CGT-baas Philippe Martinez sprak van een succes. “Er zijn hier veel ‘gele vesten’, en dat is een goede zaak,” benadrukte hij. “Ik zie niet veel verschillen, behalve wat betreft de kleur van de vesten. De CGT eist hogere lonen en de afschaffing van overheidssteun voor bedrijven.

Verschillende andere vakbonden en de linkse partij La France Insoumise hadden zich ook bij de oproep aangesloten. Ook studenten en leden van het Attac-netwerk, dat kritisch staat tegenover de globalisering, namen deel.


AFP meldt dat er afgelopen zaterdag nog maar 60.000 Gele Hesjes demonstreerden. Maar waarom waren er dan 80.000 agenten nodig en waarom waren die agenten op alle beelden die men zag dan in de minderheid ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Frankrijk – vakbonden en Gele Hesjes demonstreren gezamenlijk

  1. templars2017 // februari 5, 2019 om 20:29 //

    En weer blijft onze “media” oorverdovend stil, opgelegd zwijgen uit angst????

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s