Nieuw

Finland biedt smeergeld en vliegtickets voor migranten aan om huiswaarts te keren

Finland biedt aanzienlijke financiële prikkels voor migranten aan in de hoop dat zij vrijwillig naar hun land van herkomst terugkeren.

De Finse immigratiedienst heeft voor 2019 grote stijgingen in contanten en subsidies aangekondigd, in sommige gevallen het dubbele van het aanbod van 2018.

Migranten die hun terugreis naar huis niet kunnen financieren, kunnen tot 2.000 euro contant geld en een gratis vliegticket krijgen als ze uit een lange lijst van “Groep A”-landen komen, waaronder Irak, Somalië, Afghanistan en Bangladesh.

Als alternatief kunnen ze ervoor kiezen om “koopwaar support” te ontvangen voor een bedrag van maar liefst 5.000 euro ter dekking van uitgaven zoals “hulp bij het vinden van een appartement” of “het opzetten van een eigen bedrijf”.

Aanvullende bedragen worden per aantal kinderen aangeboden.

– We willen aanmoedigen om naar huis te gaan omdat het een goedkopere optie is dan terug te keren naar de politie of hier illegaal te verblijven, zegt Tarja Rantala, projectmanager van het Vrijwillig terugkeer naar Irak Afghanistan en Somalië project, schrijft YLE.

– We hebben er veel in het opvangsysteem met negatieve beslissingen en het wordt te duur. Een dag in het opvangcentrum is 50 euro per hoofd, dus op 100 dagen zal het al 5.000 euro zijn.

YLE meldt dat de Finse regering tussen 2016 en 2018 zo’n 5,3 miljoen euro heeft verdeeld in vrijwillige terugkeersteun en vluchten voor migranten, waarvan de grote meerderheid Irakezen waren.

Een sterke daling in vrijwillige terugkeer van 1.422 in 2017 naar 646 in 2018 heeft echter geleid tot bezorgdheid over waar afgewezen asielzoekers zijn gebleven.

“Een aanzienlijk groter aantal – ongeveer 7.400 mensen sinds 2015 – is gewoonweg verdwenen. Zij zijn ofwel zonder verblijfsvergunning in Finland gebleven, zijn teruggekeerd naar hun thuisland, ofwel hebben zij Finland verlaten voor de rest van Europa”, meldt YLE.

“De politiegegevens bevestigen dit laatste. In 2016-2018 werden meer dan 5.100 asielzoekers in andere EU-landen gevonden. EU-landen proberen deze mensen terug te sturen naar Finland, dat verantwoordelijk is voor hun verwijdering uit de EU”.

Een explosieve ‘grooming gang’-crisis woedt momenteel in Finland, omdat er in de steden Oulu, Helsinki en daarbuiten een hele reeks onderzoeken is geopend naar asielzoekers die kinderen van 10 jaar of ouder seksueel misbruiken.

Zie enkele van onze recente verslagen over Finland hier.

Bron:

Finland Offering Bribes, Plane Tickets to Migrants to Go Home

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.132 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7754 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s