Nieuw

De verfoeilijke Eugenetica en Rassenleer in nazi-Duitsland, herstel, Israël – DNA test de “Joodsheid” van immigranten

– Het is echt angstaanjagend om te denken waar dit toe zou kunnen leiden. Het jodendom gaat niet over ras en bloed, zoals onze ergste vijanden hebben beweerd, waarschuwt een belangenvertegenwoordiger.

Israëlische rabbijnse rechtbanken vertrouwen in toenemende mate op DNA-testen in gevallen waarin het joodse karakter van individuen die willen trouwen in twijfel wordt getrokken. In bijna al deze gevallen waren de personen die werden gevraagd of geadviseerd om genetische testen te ondergaan, immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie of hun nakomelingen.

Ongeveer een half dozijn klachten over de praktijk zijn het afgelopen jaar ingediend bij ITIM, een organisatie die immigranten bijstaat en die door de religieuze bureaucratie van Israël wordt beticht.

– Het is echt angstaanjagend om te denken waar dit toe zou kunnen leiden. Het Judaïsme is over het behoren tot een gemeenschap – het is niet over ras en bloed, zoals onze slechtste vijanden hebben beweerd, zegt Elad Caplan, de directeur van het belangenbehartigingscentrum ITIM.

– In een recent geval werd een aanstaande bruid weggestuurd voor het testen van DNA omdat zij een paar jaar was geboren nadat haar ouders waren gehuwd, en er twijfels waren gerezen over de vraag of zij de biologische dochter van de vrouw was.

– In een ander geval werd een vrouw verzonden voor het testen van DNA nadat zij rapporteerde dat haar moeder in haar medio veertig was toen zij werd geboren en er twijfels waren gerezen over de vraag of dit mogelijk kon geweest zijn, zegt Caplan.

Een joodse bruid en bruidegom moeten trouwen via het kantoor van het orthodoxe opperrabbinaat als ze erkend willen worden als getrouwd stel in Israël. Alle echtparen die willen trouwen via het Rabbinaat moeten zich eerst registreren bij een van de lokale kantoren.

Deze kantoren verwijzen meestal naar de rabbijnse rechtbanken als er geen certificering bestaat dat de moeder van de bruid of bruidegom getrouwd was via het rabbinaat (of door een rabbijn die door het rabbinaat is goedgekeurd als ze van overzee komen). Evenzo zullen paren worden doorverwezen naar de rabbijnse rechtbank als vermoedens zijn gerezen over de authenticiteit van de documentatie die ze hebben gepresenteerd.

– In verschillende recente uitspraken van de rabbijnse rechtbanken zijn DNA-testresultaten gebruikt om verder bewijs van iemands Joodsheid te bieden. Maar voor zover mij bekend, is er nooit exclusief op vertrouwd, verklaart Caplan.

In sommige gevallen, zijn de individuen gevraagd om DNA-bewijs te verstrekken dat hun moeder, in feite, hun biologische moeder was. Dit komt omdat de Joodse religieuze wet, of Halacha, een Jood definieert als het kind van een Joodse moeder. In andere gevallen zijn individuen gevraagd om DNA-testresultaten te verstrekken waaruit blijkt dat ze van Joodse Ashkenazi afkomstig zijn.

Mitochondriaal DNA wordt uitsluitend van de moeder van een persoon geërfd, zodat genetische kenmerken vele generaties terug kunnen worden getraceerd om met een hoge mate van zekerheid de voorouders van de moeder van een persoon te bepalen. Een studie uit 2006 toonde aan dat 40 procent van alle Asjkenazische Joden afstamt van slechts vier Joodse vrouwen die meer dan 1000 jaar geleden leefden. Die studie concludeerde dat als iemand specifieke mitochondriale DNA-merkers draagt, er een 90 tot 99 procent kans is dat hij of zij afstamt van een van die vrouwen.

Binnen de Orthodoxe beweging is er de laatste jaren een druk geweest om de Rabbinate ertoe te brengen om de testresultaten van DNA als wettige manier te erkennen om te bepalen of een individu volgens de Halacha Joods is.

Een van de onderwerpen die werden besproken tijdens de jaarlijkse conventie van Israëlische rabbijnse rechters, vorige week gehouden in Kibbutz Lavi in ​​Noord-Israël, was de betrouwbaarheid van DNA-testen bij het nemen van dergelijke bepalingen.

Een stuwende kracht in de campagne om de Rabbinate ertoe te brengen om DNA wijder te gebruiken is Eretz Hemdah, een in Jeruzalem gebaseerd instituut dat rabbijnse rechters opleidt. Verscheidene Halacha-adviezen over de kwestie zijn door de  gerespecteerde instelling de laatste jaren gepubliceerd.

De verdedigers handhaven dat het testen van DNA individuen kan bijstaan van wie de Joodsheid in vraag wordt gesteld door hen te helpen de tijdrovende en moeilijke procedure van omzetting in Jodendom te  vermijden.

Naar schatting 400.000 Russischtalige Israëliërs worden door de Halacha niet als joods beschouwd en staan daarom voor enorme problemen wanneer zij proberen te trouwen in het land.

– Dertig jaar geleden, tijdens de massale golf van aliya’s uit de voormalige Sovjet-Unie, was de houding van Rabbi Ovadia Yosef – die de Sefardische opperrabbijn was – dat als deze mensen zeggen dat ze Joods zijn, we hun woord ervoor moeten nemen. Maar sinds die tijd wordt de lat van verdenkingen steeds hoger gelegd, en dit is slechts het laatste voorbeeld, zegt Caplan.

Gevraagd om commentaar te geven, verwees een woordvoerder van het Rabbinaat naar de woordvoerder van de rabbijnse rechtbanken. De woordvoerder van de rabbijnse rechtbanken zei: “Wij geven geen commentaar”.

Bron:

Israeli Rabbinate Accused of Using DNA Testing to Prove Jewishness

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De verfoeilijke Eugenetica en Rassenleer in nazi-Duitsland, herstel, Israël – DNA test de “Joodsheid” van immigranten

 1. Duchesne // februari 5, 2019 om 17:45 //

  Ik heb gehoord dat je de test als man kunt “flunken”, kunt besomdemieteren. Alles wat je hoeft te doen is je geslachtsdeel een week of twee niet wassen en de geur van smegma doet de rest…herkenning…..

  Like

 2. Duchesne // februari 5, 2019 om 17:54 //

  p.s. wat je al niet krijgt als je Joden en geslachtsziekte in het e
  Engels googled…

  ” Incidence rates in Israel of Chlamydia trachomatis (chlamydia), Neisseria gonorrhea (gonorrhea) and Treponema pallidum (syphilis) are lower than in most Western countries. However, rates vary among population subgroups: chlamydia, gonorrhea and syphilis are higher in Jews than in non-Jews, and this gap has increased for chlamydia over the past decade. Primary and secondary syphilis rates have increased among men having sex with men. It is likely that STIs are under-reported and that incidence is even rising due to migration.

  Vertaling: het zijn steeds grotere viespeuken en buitenlanders krijgen de schuld.

  ook leuk… https://www.medicalnewstoday.com/releases/74776.php

  https://www.independent.co.uk/news/world/americas/herpes-babies-jewish-circumcision-ritual-link-rabbis-infants-a7620446.html ….om te janken….

  Like

 3. @Duschesne,
  Smegma is afscheiding onder de voorhuid van de onbesneden penis.
  Joodse mannen worden besneden…..
  https://www.soaaids.nl/nl/soas/voorkom-soas/gezonde-penis

  Like

 4. tim pietersen // februari 5, 2019 om 18:34 //

  israel heeft een kaste systeem (realiseren zelfs de meeste libtard joden in het wetsen niet…) cohanim mogen alleen met cohanim trouwen , ook heb heb je b’nai brith (jewish masonry) met castes

  echt semitisch is de askenazi elite zowiezo niet LOL (zoek maar op in joodse enceclopediien van rond 1900 ……..)

  Like

 5. Republikein // februari 5, 2019 om 19:06 //

  Beetje gnif, via neus.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s