Nieuw

Berlijn en Parijs plannen de straaljager van de toekomst

gevechtsvliegtuig, foto ter illustratie (via twitter)

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) en de Franse president Emmanuel Macron hebben zich in principe uitgesproken voor een Europees leger.

Berlijn en Parijs plannen de straaljager van de toekomst: minister van Defensie Ursula von der Leyen (CDU) en haar Franse collega Florence Parly zullen woensdag aanwezig zijn bij de ondertekening van het project in de buurt van Parijs:

Wat is er gepland?

In aanwezigheid van Leyens en Parlys zijn de motorfabrikant MTU uit München en de Franse groep Safran van plan om in het hoofdkantoor in Gennevilliers, ten noordwesten van Parijs, een intentieverklaring te ondertekenen voor de bouw van de toekomstige gevechtsvliegtuigstraalmotor.

De leidende rol in het gevechtsvliegtuigenproject zal worden gespeeld door de luchtvaartgroepen Airbus en Dassault Aviation uit Frankrijk. Afgelopen april, op de International Aerospace Exhibition in Berlijn (ILA), kondigden zij een intentieverklaring aan om een Future Air Combat System (FCAS) te bouwen.

Wat moet de nieuwe straaljager bereiken?

Vanaf 2040 zal het “de huidige generatie Eurofighter en Rafale gevechtsvliegtuigen aanvullen en uiteindelijk vervangen”, zoals Airbus en Dassault in een verklaring hebben verklaard. De verouderende Tornado gevechtsvliegtuigen van de Duitse strijdkrachten zullen vanaf dat moment ook worden uitgefaseerd. De operationele gereedheid van de gevechtsbommenwerper, die in de jaren ’80 werd gebouwd, is onlangs in twijfel getrokken.

Wat is het strategische doel?

Berlijn en Parijs willen het project gebruiken om de strategische autonomie van de EU ten opzichte van landen als de VS veilig te stellen. Het ministerie van Defensie in Berlijn noemt het FCAS-programma “Europa’s belangrijkste toekomstige defensieproject in termen van omvang en technologie”. Ook andere EU-landen moeten kunnen toetreden.

Het nieuwe systeem zal ook de Eurofighter en het Eurodrone drone project omvatten. Het project wordt beheerd door Frankrijk.

Hoe zit het met de verdediging op de grond?

Tegelijkertijd ontwikkelen Berlijn en Parijs een door Duitsland geleid tankproject onder de naam “Main Ground Combat System” (MGCS). Vanaf het midden van de jaren 2030 zal het onder andere de Duitse Leopard 2 hoofdtank vervangen.

Wat zijn Duitsland en Frankrijk nog meer van plan?

Beide landen hebben op 22 januari in het Verdrag van Aken overeenstemming bereikt over nauwere samenwerking op defensiegebied. Voor het eerst worden ook gemeenschappelijke regels voor de uitvoer van wapens overwogen. Zij zijn bedoeld om een einde te maken aan eerdere meningsverschillen: Terwijl Duitsland onlangs een exportverbod op Saoedi-Arabië heeft ingesteld, blijft Frankrijk wapens leveren aan Riyad.

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) en de Franse president Emmanuel Macron hebben hun principiële steun uitgesproken voor een Europees leger.

En in Nederland protesteerde D66 deze week ertegen dat er kernwapens onder de JSF gehangen kunnen worden – Dat er Amerikaanse kernbommen onder konden was de enige reden dat we de JSF moesten kopen

Nederland heeft in NAVO-verband een kernwapentaak omdat we een Amerikaanse kolonie zijn sinds WW-II. Tot nu toe kunnen die dingen onder de F-16 gehangen worden en als die verdwijnt moeten ze ergens anders onder gehangen worden.

Dat is ook de reden dat het helemaal nooit een keuze was welk vliegtuig we aan zouden gaan schaffen. De Zweedse Saab-Grippen was daar niet voor geschikt en ook het Franse alternatief voldoet niet om Amerikaanse wapens onder te hangen. Het hele debat was nooit een debat, maar theater om de schijn van democratie op te houden.

Uit:

De verliesgevende ‘handels’wijze van het ministerie van defensie – geen cent meer naar het leger !

JSF

Het is van een Monthy Pyton achtige clownerie om met JSF-s in Afrika rond te gaan vliegen. Negers zijn het Stenen Tijdperk enkel onttrokken omdat wij daar een paar eeuwen geleden zo nodig kraaltjes en spiegeltjes uit moesten delen. Van Albino’s wordt soep gekookt om er toverdrankjes van te maken, wannabee politici lopen met afgesneden en gedroogde voodoo-schaamlippen op zak in de hoop verkozen te worden, schedels van kale mannen worden gekliefd omdat negers denken dat er goud in groeit.

Het is volkomen zinloos, als in onmogelijk, om te pogen daar iets van beschaving te brengen. Je hebt geen JSF-s nodig tegen lui die met machetes en kapmessen vechten. Je hebt een beetje marine nodig in de Middellandse Zee om te zorgen dat dat geteisem op hun eigen continent blijft.

De Amerikanen knalden Tripoli in puin tijdens de Tweede Barbarijse oorlog, de Engelsen en Nederlanders met een gecombineerde vloot Algiers. De Spanjaarden bezetten de kuststrook om de Moren aan hun kant van dat water te houden. De Fransen gingen nog een paar stappen verder, toen ze in 1830 Algerije bezetten betekende dat per onmiddellijk het einde van de islamitische slavenhandel daar en Algerije werd een immigratieland voor Europeanen, aan het begin van de 20e eeuw was de meerderheid van de bevolking in de twee grootste steden Algiers en Oran van Europese afkomst. Lekker veilig voor ons.

Landen waar je wél een JSF tegen nodig zou hebben daar wil je helemaal geen oorlog mee. De Algemene Rekenkamer heeft een hele website over wat de JSF zou kosten, met meerdere pagina’s en sub-pagina’s en is in staat om daar dan helemaal nergens te melden wat dat ding dan kost, ook niet op de pagina die over de stuksprijs gaat.

RTL heeft een chronologietje staan en wat prijzen:

In december 2010 wordt duidelijk dat de F-35-toestellen fors duurder worden dan aanvankelijk gedacht. De aanschaf van 85 straaljagers zou 6,2 miljard euro gaan kosten, maar dat bedrag valt 1,4 miljard hoger uit. Minister Hillen schroeft het aantal toestellen daarom terug van 85 naar 56.

2013: Minister Hennis van Defensie kiest definitief voor de aankoop van de JSF-toestellen. Het worden er alleen geen 56, maar 37.

Van 85 naar 37, voor een hogere prijs. Als ik een deal sluit werkt het niet zo. Punt.

Volkskrant hanteert iets andere prijzen:

Na jarenlange discussies werd in 2013 besloten voor 4,5 miljard euro aan JSF’s te kopen. Dat bedrag, waaraan wel een voorziening is gekoppeld voor een eventueel hogere dollarkoers, was destijds goed voor 37 toestellen, die de komende jaren de verouderde F-16’s moeten vervangen. De 4,5 miljard euro staat volgens Defensie contractueel vast.

Minister Hennis van Defensie waarschuwde op Prinsjesdag 2015 dat de teller voor het JSF-project door de duurdere dollar inmiddels op 5,2 miljard euro staat.

Ik heb wel meer bekeken dan dit en ik vind het vreemd dat je niet een eenduidige prijsopgave kunt vinden voor uiteindelijk maar vier (4) inzetbare vliegtuigjes om machete-negers en kalasjnikof-Afghanen mee uit te schakelen. Terwijl de VS zelf al overweegt om 100 JSF-s (die nog nooit wat gedaan hebben) weg te flikkeren, omdat het duurder is om de software te upgraden dan ze simpelweg weg-te-gooien. En die troep kopen wij dus. De VS flikkert er 100 weg en wij betalen miljarden voor 37.

Hoeveel goede ops-vesten, fatsoenlijke kistjes en niet-voortijdig ontploffende mortiergranaten kun je daar wel niet van kopen? Je kunt je sowieso afvragen wat we nog met vliegtuigen moeten in dit drone-tijdperk, terwijl we de vijand zelf met NGO-smokkelschepen binnenvaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Berlijn en Parijs plannen de straaljager van de toekomst

  1. Republikein // februari 6, 2019 om 01:31 //

    Je slotconclusie is wel juist, edelachtbare.

    Liked by 1 persoon

  2. Beter gewoon een wodkatje gaan drinken denk ik, gewoon gezellig, al die oorlogsgedachtes
    Wat heb je er aan ? Niks!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s