Nieuw

Bangladesh – wraakmoordenaar ‘Hercules’ doodt verdachten van verkrachting

Een golf van wraakmoorden op verkrachtingsverdachten in Bangladesh heeft geleid tot de vrees voor mogelijke buitengerechtelijke executies in het licht van de woede over de toenemende verkrachtingszaken in het Zuid-Aziatische land.

Minstens drie verkrachtingsverdachten zijn de afgelopen twee weken vermoord met een briefje om hun nek dat hun misdaden belijdt.

Een van de lichamen werd op 26 januari in een dorp in het zuidwestelijke district Jhalakathi gedumpt.

Er hing een briefje aan de nek van het lichaam, zo luidde het: “Ik ben Sajal. Ik ben de verkrachter van de [naam van het slachtoffer]. Dit is mijn straf”.

De persoon wordt geprezen als een held en overladen met lof op het internet. Sommige gebruikers van sociale media stelden zelfs voor dat de man naar India zou moeten komen om het ongebreidelde probleem van verkrachting en seksuele intimidatie in het land aan te pakken.

Een anonieme burgerwacht, die zichzelf ‘Hercules’ noemt, zwerft door de straten van Bangladesh en vermoordt verdachten van verkrachting.

Het lichaam van het derde slachtoffer van de vigilante, dat vrijdag werd gevonden, had een gedrukt briefje om zijn nek gebonden met de tekst: “Ik ben Pirojpur Bhandaria’s [naam van het slachtoffer] verkrachter Rakib. Dit is de straf voor verkrachting. Verkrachters zijn gewaarschuwd, Hercules”, zo meldt de krant Dhaka Tribune in Bangladesh.

Dit is de derde dergelijke moord in het land, met twee identieke incidenten die in het verleden werden gemeld, waarbij vermeende groepsverdachten doodgeschoten werden en achtergelaten met een aan hun nek gebonden briefje.

Wie doodt deze mensen?
De lokale politie heeft nog steeds geen bewijs geleverd in hun zoektocht naar de identiteit van “Hercules” of de mensen achter de moorden, terwijl het hoofdkwartier van de politie in Dhaka nog geen onderzoek heeft ingesteld.

“De lokale politie doet onderzoek. We zien geen noodzaak voor verder onderzoek vanuit het hoofdkwartier. Op dit punt zijn we er zelfs niet zeker van dat dezelfde persoon of groep deze moorden pleegt”, vertelde Sohel Rana, extra inspecteur-generaal van het hoofdkwartier van de politie, Al Jazeera.

“Deze Hercules zou iedereen kunnen zijn,” zei hij.

Familieleden van twee van de gedode personen zeiden dat ze waren opgepakt door mensen in burger voordat ze dood werden aangetroffen.

Abul Kalam, de vader van Molla, vertelde Al Jazeera dat hij na de beschuldigingen van verkrachting tegen Molla, het dorp verliet voor Nabinagar nabij de hoofdstad.

Op 25 januari dronk Molla samen met een vriend thee toen een zwarte microbus stopte en ze allebei oppikte.

“Zijn vriend werd later vrijgelaten en hij vertelde ons dat Rakib door de politie werd opgehaald. Zijn moeder probeerde een algemene klacht van een vermiste persoon in te dienen, maar het politiebureau nam het niet aan,” zei Kalam.

“Zijn dode lichaam werd later gevonden. Ik geloof dat de politie hem heeft vermoord,” voegde hij eraan toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Bangladesh – wraakmoordenaar ‘Hercules’ doodt verdachten van verkrachting

 1. Duchesne // februari 5, 2019 om 18:01 //

  Mocht een soortgelijke hier in Nederland opstaan dan is het totale overtime, en rara welke bevolkings groepen worden dan de hoofdmoot? Nee, niet de Eskimo’s, daarvan staan er maar 3 geregistreerd in Nederland.

  Like

 2. trebor2110 // februari 5, 2019 om 19:24 //

  mogelijke buitengerechtelijke executies

  Maar het zijn wel rechtelijke executies

  Like

 3. Ik begrijp de commotie niet. Je moet op een bepaald moment wel het recht in eigen hand nemen. Van de overheid hen hun marionetten, rechters geheten, hoef je het niet te verwachten.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Bangladesh – wraakmoordenaar ‘Hercules’ doodt verdachten van verkrachting | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s