Nieuw

EU valt Hongarije opnieuw aan wegens migratiebeleid

De verkiezingscampagne van het Europees Parlement is geen forum om de politiek gemotiveerde procedure op grond van artikel 7 tegen Hongarije nieuw leven in te blazen, aldus een regeringsvertegenwoordiger in Boekarest. Maar in dit opzicht heeft de president van de Europese Unie, president Roemenië, in ieder geval geen goede wil ten aanzien van Hongarije, zei Gergely Gulyás, de voorzitter van de minister-president.

Na een ontmoeting met de Roemeense minister van Europese Zaken, George Ciamba, verklaarde Gulyás dat artikel 7 tegen Hongarije was uitgesproken, terwijl de immigratievriendelijke politici in het Europees Parlement zaten. “Wij hopen dat de verkiezingen in mei een verandering in het machtsevenwicht teweeg zullen brengen. Het proces zal niet lang duren,” zei hij.

De standpunten over de migratie van Roemenië en Hongarije zijn vergelijkbaar, voegde hij eraan toe, “illegale migratie moet worden voorkomen”. Een centraal doel van het Roemeense voorzitterschap is toetreding tot het Schengengebied zonder controles aan de binnengrenzen. Daarom is Hongarije van mening dat de Schengen-kwestie niet aan andere voorwaarden moet worden gekoppeld. Gulyás zei dat verschillende belangrijke kwesties die rechtstreeks verband houden met Hongarije op de agenda van het Roemeense EU-voorzitterschap stonden, waarvan sommige met overlappende Hongaars-Roemeense belangen, zoals de begroting voor de volgende zevenjarige EU-cyclus.

De cohesie- en landbouwsubsidies mogen niet worden verlaagd en de bedragen die door de Brexit verloren gaan, moeten worden gecompenseerd door hogere betalingen van de lidstaten. “Het is ook duidelijk in ons gemeenschappelijk belang dat er geen spanning bestaat tussen Zuid- en Midden-Europa om de goedkeuring van de begroting te verhinderen”, zei hij.

“Daarom zijn wij van mening dat de begrotingsvoorstellen die nu op tafel liggen, op dit moment niet kunnen worden aanvaard. Maar het maakt niet uit wanneer welke van de belangrijkste kwesties worden beslist. Deze kwesties moeten tijdens het Roemeense voorzitterschap worden vastgesteld”.

Ondertussen merkte Gulyás op dat hij en Kelemen Hunor, de etnische Hongaarse RMDSZ-leider, de voorbereidingen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement hadden besproken. “We hopen dat de RMDSZ sterk vertegenwoordigd zal zijn in het EP, terwijl de Hongaarse vertegenwoordiging in het EP ook versterkt zal worden binnen de Europese Volkspartij”, zei hij.

Bron:

EU greift Ungarn erneut wegen Migrationspolitik an

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.130 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on EU valt Hongarije opnieuw aan wegens migratiebeleid

  1. CurvedAir Bellair // februari 6, 2019 om 12:20 //

    Hongarije doet er verstandig aan om een Hexit serieus te overwegen. Bemoeienis van de dwingelanden uit Brussel kunnen nooit leiden tot een toegevoegde waarde voor het Hongaarse volk.

    En dat er nog maar veel mogen volgen: Schrans Timmermans moet aan de bedelstaf, weg met het beleid van armoedzaaien, afrikanisering en islamisering.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s