Nieuw

Twee klimaatwappies vliegen de hele wereld rond

haar eigen land, India, is zo'n shithole waar de mensen gewoon op straat kakken

Kenia, Miami, Mexico Stad, Groenland, Jordanië, Vietnam, China en Kirabati – het exotische eilandenrijkje in de Stille Oceaan.

En dat allemaal voor het milieu.

AD:

Jeannette en Stefan logeerden een week bij de Masai om te ervaren wat het betekent om te leven met waterschaarste.

Dat de Masai zelf in een steppe zijn gaan wonen heeft niks met klimaatverandering te maken. Jeannette den Boer (30) wilde zelf ervaren hoe het was om elke dag 10 kilometer met een jerrycan water te moeten lopen. Na drie dagen had ze vreselijke nekpijn. Ja, dat komt omdat jij het niet gewend bent, muts. En waarom slaan die Masai niet een waterput en lopen ze al eeuwen ? Het is vast allemaal heel vreselijk maar het ontgaat me wat het met klimaatverandering te maken heeft. Het gaat namelijk net zo als het een eeuw geleden ook al ging.

In Mexico Stad filmden ze wat de gevolgen zijn van bevolkingsgroei terwijl de watervoorraden slinken.

‘Bevolkingsgroei’, je zegt het zelf al. Bevolkingsgroei is niet hetzelfde als klimaatverandering.

Woensdag vertrekt het koppel naar India, waar Jeannette in de Ganges gaat zwemmen.

Jeannette is niet goed wijs. Ja maar de Indiërs doen dat zelf ook zegt Jeannette. Ja, het zijn Indiërs, die schijten ook zelf in die rivier.

Daarom hoef jij dat nog niet te doen. En wat heeft het met klimaatverandering te maken dat Indiërs in de Ganges poepen ?

Het is me een reislustig stel die Jeanette en Stefan Coppers (37). Eerder zeilde Stefan de wereld rond met de Volvo Ocean Race voor team Brunel. Brunel is een detacheringsbureau gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in engineering, finance, IT, legal, marketing en olie en gas. Joh.

De kraan kan best even uit als je je ballen scheert.

Wat we hier in Nederland zelf kunnen doen om de aarde voor iedereen leefbaar te houden? Ook dat komt aan de orde in hun korte, luchtige documentaires. Het is iets waar ze mee worstelen, zegt Stefan. ,,We begonnen superpositief aan deze reis. Maar veel mensen die we spreken, zijn behoorlijk negatief. Wat klimaatverandering betreft is het niet vijf vóór, maar vijf over twaalf. Tegelijkertijd is het helaas nog altijd best een stoffig onderwerp. In de voetbalkleedkamer voel je je toch een zeur als je zegt dat de kraan best even uit kan als je je ballen scheert. Maar de moraal is wel dat we allemaal wat zullen moeten veranderen.’’

Heel misschien zou je ook iets minder kunnen gaan vliegen …

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10070 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Twee klimaatwappies vliegen de hele wereld rond

  1. Jack vanderVeen // februari 4, 2019 om 19:13 //

    Volgens mij hebben ze, dit verslag lezende, nog geen hond ontmoet die zich ook maar één seconde druk maakt over het klimaat.
    En inderdaad, met al dat gevlieg, lijken zij zelf zich ook niet druk te maken over het klimaat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s