Nieuw

Trump: Militaire interventie in Venezuela is een alternatief

© U.S. Air Force/Juan Torres (Public Domain).

De Amerikaanse president Donald Trump sluit een militair ingrijpen tegen het socialistische regime in Venezuela niet uit.

In een interview met CBS “Face the Nation” verklaart Donald Trump dat hij openstaat voor een militaire interventie in Venezuela, dat tijdens het weekend opnieuw door massademonstraties gekenschetst was.

– Tsja, dat wil ik niet zeggen. Maar het is absoluut iets dat op …. het is een optie, zegt hij.

Op de vervolgvraag of hij zelf zou onderhandelen met de president van het land, Nicolás Maduro, om hem te overtuigen af te treden, antwoordt Trump:

– Hij wilde een ontmoeting [een paar maanden geleden] maar ik heb die afgewezen omdat we heel ver in het proces zitten….. Ik heb toen besloten om nee te zeggen, omdat er zoveel verschrikkelijke dingen gebeuren in Venezuela.

Nu wil Trump afwachten hoe de situatie in het land zich ontwikkelt.

Tijdens een persconferentie eerder deze week liet Donald Trump’s nationale veiligheidsadviseur John Bolton een notitieblok in zijn hand zien waar hij “5.000 troepen naar Colombia” had geschreven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Trump: Militaire interventie in Venezuela is een alternatief

 1. Arm Colombia ….

  ‘De Vertrapten’ (Los Ejércitos’) – auteur Evelio Rosero (2007)

  Samenvatting:
  ‘Wanneer je op zoek zou gaan naar Evelio Rosero’s boeken in zijn eigen land, zou je nauwelijks een exemplaar vinden. Zijn werk wordt succesvol geweerd door de autoriteiten
  om zijn kritische stem en nauwgezette weergave van de gebeurtenissen in Colombia.
  In De vertrapten maken we kennis met Ismael, een gepensioneerd leraar die in een klein Colombiaans dorp woont. Hij slijt zijn dagen met het plukken van sinaasappels en het bewonderen van mooie vrouwen en lijkt een idyllisch leven te lijden. Dan wordt het dorp aangevallen en geplunderd door een obscure militie. Ismael raakt betrokken in de onrusten en verliest zijn verstand. De gruwelen waarmee de inwoners van het dorp geconfronteerd worden, zijn in Colombia aan de orde van de dag. Dorpsbewoners worden ontvoerd, vermoord, of verdwijnen in handen van schimmige groeperingen: guerrilla’s, paramilitairen en drugshandelaren. Rosero beschrijft niet alleen de verschrikkelijke realiteit van een land dat wordt verscheurd, maar kruipt ook in het hoofd van een man die langzaam waanzinnig
  wordt als gevolg van het geweld en de onvoorspelbaarheid van de strijd. In dit verhaal wordt niemand gespaard en niemand beschermd. Ook de lezer niet.’

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s