Nieuw

Oprotpremie voor senioren om hun huizen af te staan aan de nieuwe Duitsers

Foto ter illustratie © Pixabay

Baden-Württemberg/Marbach am Neckar – Nadat ongeveer twee miljoen mensen via een ongecontroleerde actie toegang hebben gekregen tot Duitsland en daarmee tot de woningmarkt, wordt het in de Duitse steden krap. Dit is ook het geval in Marbach am Neckar. Nu de gepensioneerden noodzakelijke woonruimte bezetten, lokt de stad hen met verhuisbonussen om de ruimte vrij te maken.

Zoals vorige maand is gebleken, is het niet de instroom van ongeveer twee miljoen mensen, van wie de meerderheid vreemd is aan cultuur, gedreven door politici, die het steeds dramatischer wordende tekort aan betaalbare woningen in Duitse steden veroorzaakt. Nee – het zijn de mensen die dit land na de oorlog weer hebben opgebouwd. Omdat gepensioneerden grote appartementen blokkeren en daardoor te veel woonruimte verbruiken.

Dit is ook het geval in Marbach am Neckar in Baden-Württemberg. Volgens schattingen van de stadsoversten ontbreken er ongeveer 600 appartementen. Vorig jaar keurde de gemeenteraad een “hervestigingsplan” goed om deze zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. Elke Marbach-senior ouder dan 60 jaar ontvangt een verhuispremie van 2.500 euro wanneer hij zijn vertrouwde woonomgeving verlaat, ruimte maakt voor “jonge gezinnen” en in een klein appartement gaat wonen.

Hendrik Lüdke en Benjamin Flaig van de “Plus”-raadsgroep hadden de verraderlijke verwerving van woonruimte bedacht. De gemeente had het plan vorig jaar al goedgekeurd. Deze week moet de richtlijn nog worden goedgekeurd door de overheid, bericht Tag24. Burgemeester Jan Trost (zonder partij), die het initiatief afwijst, benadrukt dat de premie een vrijwillig aanbod is. Men wilt niemand bang maken.

Bron:

Umzugsprämie: Senioren sollen Wohnungen räumen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

6 Comments on Oprotpremie voor senioren om hun huizen af te staan aan de nieuwe Duitsers

 1. Jack vanderVeen // februari 4, 2019 om 19:07 //

  Voor 25.000 euro zal ik erover nadenken, voor 250.000 euro ben ik direct weg, ver weg. Mogen ze mijn auto erbij hebben voor de nieuwe neger Reiners.

  Like

 2. Hier heb ik de kans niet om kleiner te gaan wonen, ik heb een piepklein eengezinshuisje ik heb de woningbouw paar keer laten weten dat ik terug wil naar een appartement ze reageren niet eens, ik heb nu een woonduur van 11 jaar, is toch te gek zo lang voordat je weg kan
  Ik wou dat ik een oprot premie kreeg, dan ga ik morgen al inpakken,maar ja waarheen is de vraag?

  Like

 3. Claudia M. // februari 4, 2019 om 21:52 //

  Het hele voorstel hangt van hufterigheid aan elkaar!

  Like

 4. Waarom kunnen ze niet gewoon in een opvangcentrum blijven,en als het weer rustig is daar weer terug om hun land op te bouwen? moesten ze hier ook na de oorlog,ze moeten blij zijn dat ze zijn opgevangen

  Like

 5. Marcelina // februari 5, 2019 om 11:20 //

  Als ze meewerken wordt het nu nog goedschiks maar als niet dan wordt het automatisch kwaadschiks. Straks zal je ook je eigen “lege” kamers voor de gelukszoekers beschikbaar stellen. Het was trouwens nooit de bedoeling dat ze weer naar hun eigen land zouden
  terugkeren. Als wij Timmermans moeten geloven, Europa moet en zal een moslimcontinent worden en dat kan je maar beter accepteren,want anders wordt het oorlog.

  Like

 6. Ik denk dat ik wel zou meewerken. Niet om te verhuizen naar een kleiner appartement maar wel naar een gelijkwaardige woning. Want als ik niet meewerk en anderen om me heen wel dan zit ik straks zelf tussen de moslims. En dat moet je niet willen.

  Sterker nog, het kan ook nog wel eens voordelig uitpakken, alle moslims op een hoop is goed voor het overzicht en toezicht. Die Duitsers zijn nog dom nog niet. Wat nu een hervestigingsplan heet noemden ze vroeger een ghetto. Het is gewoon oude wijn in een nieuwe zak oftewel oude kennis in een nieuw jasje.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s