Nieuw

Niet snel genoeg: Menselijke keten voor snellere gezinshereniging

Nedersaksen/Osnabrück – Uiteraard is het nog steeds niet kleurrijk genoeg voor sommige medeburgers. Op zaterdag organiseerden de gebruikelijke verdachten een menselijke keten onder het motto “Hand in Hand voor gezinshereniging en grondrechten” en demonstreerden zo voor een snellere gezinshereniging en de uitholling van het vermeende antifamilie-quota.

Zaterdag kwamen volgens de NOZ enkele honderden mensen bijeen op de Osnabrück Neumarkt en luisterden naar de toespraken van zogenaamde vluchtelingen, die meldden hoeveel last zij hebben van de scheiding van hun familieleden.

Het besluit van de regering-Merkel van een jaar geleden om de gezinshereniging van vluchtelingen te quoteren met subsidiaire bescherming werd zwaar bekritiseerd. Dit is “vijandig tegenover gezinnen”, het onderzoek en de administratieve procedures zijn te ingewikkeld en bovendien is het huidige quotum van 1.000 familieleden per maand niet uitgeput.

 

Na het gekreun over de bovengenoemde omstandigheden werden de handen vastgehouden en liepen de filantropen door het centrum van de stad in een menselijke ketting van enkele honderden meters lang.

Deze “brede alliantie” was opnieuw uitgenodigd voor de menselijke keten, waaronder asielzoekers zoals Arbeiterwohlfahrt (AWO), Caritasverband en Diakonie. Maar ook in de goede menselijke linkse ronde dans volgens demo-oproep:

attac
DGB
Exil – Osnabrücker Zentrum für Flüchtlinge e.V.
Flüchtlingshilfe Rosenplatz
Kinderschutzbund Osnabrück e.V.
NTFN
Osnabrück ist bunt! Bündnis gegen Rassismus
Outlaw gGmbH
Refugee Law Clinic Osnabrück
Runder Tisch der Religionen Osnabrück
Seebrücke Osnabrück
SOLWODI

Bron:

Geht nicht schnell genug: Menschenkette für schnelleren Familiennachzug

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.120 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10044 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s